Categories Blog

Duda Alapača: Na kupon lepa

Stiže mi poruka od Vlade na viber. Vidim onako, krajičkom oka, neki oglas. Ajde, mislim se, samo ide po onim sajtovima – te popust za ovo te popust za ono, kuponi, čuda… Malo-malo, pošalje mi tako neko last minut putovanje, ili neke gume za kola, kao, eto da me obavesti, šta li… Pade mi na pamet da nam se bliži godišnjica braka a i ovaj dan zaljubljenih, reko’ – sigurno je rešio da me obraduje, duša moja. Pogledam bolje, kad ono – međutim. Podmlađivanje lica. Ček’ mislim se, majkoviću, pa jel’ ti to meni…?!

Pokažem Gagi, a ona se sva raspilavi, kaže – vidiš kako misli na tebe, moj se i ne seti godišnjice. Au, mislim se, bolje da me se nije setio ovako. Kakav je to muž koji ženi pokloni podmlađivanje lica, i to na godišnjicu?! Pažljiv, reče Gaga. Bezobrazan, rekoh ja. Dobar, reče Gaga. Bezobrazan, ponovih.

Bezobrazan, a i više od toga! I šta mu to znači…? Znaš li šta mi time poručuje…? Da te voli..? Ne. Nego da sam stara i ružna. Eto to. Da godine prolaze i da se to itekako vidi. Na mom licu, na mom vratu, dekolteu, svuda. Vidi šta piše: ”najtraženiji tretman za zatezanje kože”! Pa dobro, reče Gaga, šta se buniš, nije ti poklonio neki tamo bezvezni, nego najtraženiji, onda znači da valja. A šta će meni zatezanje…? Treba li mi zatezanje…?! – skočih i stadoh pred ogledalo. Okrenuh ovu moju glavu, pa k’o sova, levo, desno, levo, desno. Rukama prepipah lice, pregledam, zagledam, taman k’o da nije moje. Treba li mi…? Pa šta znam, reče Gaga i sleže ramenima. Nije na odmet. A i piše da ne boli.

Boli, Dragana, itekako boli! Kad god ga pitam ”jesam ti lepa”, kaže ”jesi, Dudo, meni si najlepša”. A onda – paf…! Podmlađivanje! Znači, nisam! E tako ti on mene vidi! Znači, bajata sam, znači, vreme mi je, znači, ne pomažu više kreme ni dnevne ni noćne ni maske od krastavca ni piling ovaj, piling onaj, ni ništa. A da znaš da je počeo da me zagleda u zadnje vreme… Ja se pre neki dan ubih da pročitam neku poruku na telefonu, sitna ona slovca, smrkla se, a on me gleda, kaže ”ne mršti se, Dubravka, dobićeš bore”. I jeste, rekao mi je skoro da mi se ”vrat usukao”. Kaže – sve mi se vide linije, a nije ih bilo prošle godine. Kako on to vidi, ako sam lepa,a…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA