Categories Blog

Duda Alapača: Riba da budem

Nešto mi sve suva koža ovih dana, kako se počešem, tako se peruta, sačuvaj bože. I nos mi je zapušen, stegla me neka prehlada, alergija, šta li je – uglavnom, ne pušta. Vitamin A i D su ti super za kožu a i za imunitet, veli Gaga. Al’ najbolje da su prirodni. Gde da nađem prirodne…? U ribi, u morskim plodovima, iznutricama… Pa da, sve što nikada ne jedem, rekoh. Nije ni čudo što ti se koža peruta, reče Gaga. Ti nisi čula da je vitamin A majka svih vitamina? Od njega koža blista, kosa se sjaji, procvetaš bukvalno.

Piše: Duda Alapača

Kako reče ”procvetaš” tako i ja zapucah u apoteku. Dobardan – dobardan. Imate li vitamin taj i taj? Imamo. Hoćete prirodni ili sintetički? Prirodni, razume se. Sintetiku ne volem da vidim ni na slici. Ok, kupih ja to, koštalo me taman k’o da sam svaki dan sveže školjke s primorja poručivala, al’ dobro, mislim se, lepota košta. E sad, jeste meni ona teta u apoteci rekla da se ti vitamini piju, al’ nešto razmišljam – valja to dugo piti da se prvi efekti pokažu. Nestrpljiva kakvu me bog dao, bocnem iglicom one ampule pa maži, maži – od pete do glave. Uljoskah se pošteno. Mislim se, kad je bal, nek’ je maskembal. I još uzmem pa i u kosu dobro utrljam, ne bi li mi se ovi jadni ispucali krajevi oporavili. Taman idemo na taj rođendan predveče, pa red je Dudo da i ti jednom zablistaš, pa jel…?

Brate, šta ovo ovako smrdi, jesi pržila ribu? – zgrozi se moj muž još s vrata. Ma tebi se to samo čini, ja ništa ne osećam, rekoh i nastavih da se spremam. Možda je odozdo, složi se Vlada i zatvori prozore. Meni nos i dalje zapušen, ne osećam ništa. Krenemo polako, uđem u lift. Uh, reče Vlada i zapuši nos. Stiglo i do lifta. Pa ima li taj svet aspirator, kad već prže na ovu vrućinu…?!
Uđosmo u kola. Vlada se unervozi. Dudo, brate mili, smrdi i u kolima! Da nisi ugazio u nešto, upitah. On se zagleda u đonove. Nisam, reče. Pa onda sigurno spolja ulazi, zatvori prozore, predložih. Stani mi tu da kupim bocu pića, rekoh i uđoh u radnju. Vidim, onoj ženi na kasi nešto neprijatno, pa se sve zgleda s onom drugom na delikatesu. Jesmo mi prodali one usoljene haringe, pita je. Jesmo, juče još. Pa šta onda, za boga miloga ovako smrdi..? Kao da je neko prosuo bure ribljeg ulja, podavićemo se, aman!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA