Categories Blog

Duda Alapača: Skupo, skuplje, najskuplje

Moj brak je izdržao štošta. Dane bez dinara. Nestašice. Gubitak posla. Gubitak prijatelja. Opstao je i tokom vanrednog stanja. Odolevao je krizi srednjih godina, što mojih, što njegovih roditelja. Nije se poljuljao ni pred pubertetom. Ni pred nasrtajima one blajhane sekretarice iz njegove firme. Stajali smo čvrsto poput dva stuba od armiranog betona. A onda zamalo da padnemo prilikom kupovine najobičnije komode.

Sama sam kriva. Umesto da sednem u kola i odradim to što sam naumila, pozvala sam ga sa sobom. Ali ti ćeš ceo dan da bazaš po radnji, rekao je. Neću, samo ćemo ući da pogledamo komodu, ova nam se skroz raspada. I tako. Samo smo ušli. Ali kako da odem tamo a da ne vidim sve one divne kuhinje? I dnevne sobe. I spavaće. I kupatila. I baštenski nameštaj. I saksije sa cvećem. Gde je komoda, upitao je. Vidi kako je lep tepih, odgovorila sam i nastavila dalje. Vukao se za mnom kao kljuse i svako malo prevrtao očima. Ti baš nemaš ni malo mašte, Vlado. Ne ponašaj se kao kreten, nećeš me ubrzati.

Uostalom, gledaj na ovo kao da smo izašli negde zajedno… Dudo, nismo izašli, ušli smo. Ušli smo pre dva sata, i nikako da izađemo. Žuriš li ti negde, upitala sam. Ima li neka utakmica, možda…? Nema. Pa eto, vidiš. Nabaci sad onaj tvoj lepi osmeh na lice i divi se zajedno sa mnom. Ovi ljudi su čudo, Pogledaj samo taj dizajn. Jednostavno, a neobično. Klasično, a opet i moderno. Pristupačno a ima tako neki…kako da kažem…dašak luksuza. Kako možeš da budeš tako ravnodušan…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA