Categories Blog

Duda Alapača: Treba znati stati

Kad bolje razmislim, ceo dan je počeo naopako.

Prvo, ujutro uopšte nisam čula sat. Kad sam se probudila, bilo je već sedam i petnaest i skočila sam iz kreveta kao oparena. Gde su mi čarape, šta da obučem, Bebo budi se, zakasnićemo u školu…mama, boli me grlo…daj da vidim… nije ništa, ideš u školu…ali mamaaa… Mislim, nije baš da su ta naša jutra nešto mnogo planskija ni kad ustanem na vreme, ali ovog puta nisam imala vremena ni da popijem kafu, ni da se našminkam, ni ništa – samo torbu na rame i preko vrata. Kod kola mi je rekla da je zaboravila likovno, pa sam je i tu čekala, a sat je otkucavao – tik, tak, tik, tak… kao i ona tempirana bomba u mom stomaku, otprilike. Iskuliraj Dudo, pomislila sam, sve će biti dobro.

Kad sam je konačno ostavila ispred škole, stigla me je gužva u saobraćaju, ona ista glupava gužva koju bih izbegla da sam krenula samo deset minuta ranije. Ali nisam. Pa sam onda tu guslala dobrih četrdesetpet minuta do posla. A tamo – parkinga ni na vidiku, tako da sam uletela u kancelariju u devet nula nula. U devet nula nula – sačekalo me jedanaest mejlova od kojih je barem sedam bilo hitno-hitno, dok sam na one ostale morala da odgovorim u roku od odmah.

U deset su me pozvali iz škole da mi kažu kako se Beba žali da je boli glava i da dođem po nju. Pozvala sam Vladu u nadi da će moći da me odmeni, ali po pravilu – bio je nedostupan. Ok, šta ću, sednem u kola pa po dete. Opet gužva, samo u suprotnom pravcu. Pokupim je iz škole, vidim – jeste vruća, zine – vidim, krajnici se sastavili. Je li ti knjižica tu, pitam je. Kaže, nije mama. Rekla si mi da je ne nosim sa sobom, da je ne izgubim. Jesam, tako je, ali sada bih tako volela da me nekada i ne poslušaš. Ništa, vratimo se kući – ma ne moš naći knjižicu pa da si bog. Sve sam prevrnula, i fioke s dokumentima, i moje torbe, jednu, drugu, treću…

Duda Alapača: A šta je u horoskopu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA