Da li biste nosile ovaj trend?

by | januar 11, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Nose se sandale i kratke čarape! Da, dobro ste pročitale. Iako neki kažu da je pogrešno, a neki da je u redu, modni kreatori nam za ovu sezonu predlažu neobični trend. Kombinacija koju smo do skora smatrale modnom greškom iznenada se pojavila na modnu scenu 2013. godine kada su je Chanel, Loewe, Dries Van Noten i druge kuće uvrstile u svoje kolekcije za jesen/zimu. Trendi sokne sa sandalama nastavile su da traju i postale jedan od najvećih hitova prolećne sezone 2014. godine, a ove zime doživele su pravi kambek. Kako smo i dalje u retro duhu kada je moda u pitanju, ne čudi što se sokne više ne skrivaju ispod pantalona, već su postale glavni detalj kojim se gradi šik stil.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Ako ste dovoljno smele, ne morate da čekate leto da biste prošetale omiljene sandale. To već sada možete da učinite, a jedini uslov za trendi look jeste da čarape budu debele. Modne kuće Ralph Lauren i Stella Jean ukombinovale su sandale sa platformom koje su bile popularne čitavog leta sa dokolenicama, dok Isa Arfen sa klasičnom muškom čarapom.

Kako ostali brendovi tretiraju ovaj trend pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Tokom zime ne morate se odreći seksi visokih potpetica, jer Dsquared2 predlaže da ih nosite sa termo čarapama, a ako želite da u klasičnu eleganciju unesete vesele boje neka vam kao inspiracija posluži revija Sibling na kojoj su manekenke nosile jarko pink dokolenice i sandale sa tankim kaiševima. Savršen kontrast pružile su kolekcije DKNY i Sea sa crnim sandalama i čisto belim čarapama, dok su kežual look lansirale modne kuće Brunello Cucinelli i Joseph u vidu ravnih sandala i sportskih sivih čarapa.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Jedan od glavnih trendove cele sezone, resice, zastupljen je i u kombinaciji sa dokolenicama kao što smo mogle da vidimo na reviji američkog brenda Milly. Dizajnerka Tanya Taylor otišla je korak dalje i sandale uparila sa natkolenicama kao idealnu zamenu za čizme iznad kolena, koje su must have komad ove zime.

Možda zvuči neverovatno, ali ovaj trend možete vrlo lako kombinovati u različitim prilikama i sa različitim modnim stilovima, pa ga zato obožavaju poznate dame kao i sve trendseterke. Čak je i čuvena Sara Džesika Parker prošetala šarene sokne i crne sandale sa farmericama i oversized džemperom, modna ikona Aleksa Čang bira kombinaciju sa trendi plisiranom suknjom, dok za kežual stajling možete nositi ravne modele poput sestara Olsen. Soknice su prisutne i na crvenom tepihu u elegantnim toaletama Džulijen Mur i Tifani Su, a Ema Roberts i Tejlor Svift žele da istaknu duge noge, pa sandale kombinuju sa čarapama iznad kolena.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Od onih opuštenijih pa do nezaobilaznih damskih momenata, ova zanimljiva kombinacija će svakako istaći vaš modni stil i u isto vreme privući pažnju radoznalih posmatrača! Igrajte na sigurno uz neke pamučne sokne ili se odvažite i ponesite one sa cvetnim uzorkom! A ako i dalje niste sigurne da je ovaj trend za vas ili smatrate da će vam biti hladno, bez brige; sačekajte proleće jer nam No 21, Vivienne Tam, Mother of Pearl i mnoge druge modne kuće predlažu vesele kombinacije tankih soknica i sandala idealnih za prve sunčane dane.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: