Da li je nova Hermès torba dostojna naslednica čuvenog Birkin modela?

by | septembar 28, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Kada se pomene francuska modna kuća Hermès prva asocija je čuvena “Birkin” torba koja nosi epitet jedne od najslavnijih i najskupljih modela na svetu, o čemu govori i lista čekanja koja se meri u godinama.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Svi već znamo da je ime dobila po glumici, pevačici i supermodelu, Džejn Birkin za koju je i kreirana 1984. godine i koja ju je uvela u svet mode. Malo iskusnije modne znalce Hermès asocira na drugu torbu. Reč je o “Kelly” modelu koja je nastala davne 1892. godine, ali je planetarnu popularnost stekla tek nakon fotografije koja je nastala 1956. godine na kojoj je prelepa Grejs Keli nosila upravo ovaj model torbe. Od tog trenutka pa sve do danas ona je obavezan modni dodatak mnogih slavnih ličnosti.

Foto: PR

Foto: PR

Ove sezone iz Hermèsa stiže novi dizajn! Nadège Vanhee-Cybulski, nova kreativna direktorka modne kuće debitovala je na Fashion weeku u Parizu upravo novim modelom torbe koja nosi naziv “Octogone”. Jasnog, geometrijskog oblika koji podseća na boyish stil u kombinaciji sa trobojnim platnenim kaišem koji joj pruža sportski šik, ova torba predstavlja idealni komad za svaku priliku – možete je nositi u casual stilu sa kaišem preko tela, u poslovnoj varijanti preko ramena ili u elegantnoj kombinaciji kao clutch torbu.

Kao što smo i navikli od poznate modne kuće, i “Octogone” torba je napravljena od najfinije kože izuzetnog kvaliteta koja će izmamiti uzdahe mnogih dama kao i glavobolju njihovih muškaraca zbog cene od par hiljada dolara. A da li će dostići termin “Ikone” i zameniti na tronu čuvenu “Birkin” torbu, pokazaće vreme.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: