Greške prilikom kupovine na rasprodaji i kako ih izbeći

by | decembar 21, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Približavanje Božića i Nove godine ne znači samo kraj godine, već i period najvećih rasprodaja koje mnoge žene željno iščekuju. Bez obzira na to koliko ste spremne za ovaj veliki događaj, greške prilikom kupovine po sniženim cenama dešavaju se i iskusnim kupoholičarkama. Poznati modni brendovi čak dva puta nedeljno dobijaju nove artikle pa u mnoštvu krpica često umesto stvari koje nam trebaju ili koje već duže vremena želimo, biramo modele za koje nismo ni znale da nam se dopadaju, ali smo se zatekle u tržnom centru i, eto, naš mesečni budžet je u velikoj opasnosti, jer dolazimo u iskušenje da potrošimo novac na nešto bez čega bismo mogle da živimo.

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Da biste umanjile modnu opsesiju i pametno iskoristile draži rasprodaja, pogledajte savete kojih se treba pridržavati kada krenete u borbu sa ostalim kupoholičarkama za sniženi model željenih cipela ili omiljene torbe.

Greška br. 1: Zavela vas je snižena cena

Rešenje: Pre nego što bilo šta kupite ne dozvolite da vas ponese niska cena već sebi postavite sledeća pitanja: Da li vam model odgovara? Da li ga možete upariti sa bar tri komada iz plakara? Da li ćete ovo nositi i sledeće sezone? Ako ne možete pozitivno da odgovorite bar na jedno pitanje, bolje da stvar ostavite na polici.

Greška br. 2: Kupovina komada koji već imamo u garderoberu

Rešenje: Bez obzira na to da li imate nezasit modni apetit kada su u pitanju bele košulje ili farmerice raznih modela, ne dozvolite da vas ponese šoping groznica i kući se vratite sa još jednim istim komadom. Izbegnite ovu zamku tako što ćete pre kupovine u glavi revidirati da li nešto slično imate u ormanu. Uvek kupite nešto drugačije čime ćete obogatiti svoju garderobu. Ukoliko odeća koju ste pronašle na rasprodaji ne ispunjava ovaj uslov, sačuvajte novac za bolju priliku. Kupovina potpuno istog modela opravdana je jedino ako ste rešile da stari bacite.

Greška br. 3: Opredeljujete se za trendi komade umesto klasičnih

Rešenje: Prvo pravilo rasprodaje jeste kupovina klasičnih komada. Večni mantil, zimski kaput, mala crna haljina, kožne čizme, dugo željena torbica, kvalitetni sako. Zato pre polaska u kupovinu stavite na papir koji vam tačno komadi nedostaju u ormaru ili su vam zapali za oko, ali ste odlučile da pričekate da im padne cena. Popusti u prestižnim radnjama upravo nas vode da ulažemo u kvalitet. Iskoristite to i investirajte u komad garderobe koji ćete nositi zauvek, jer jedino sa njim možete svoj stil nadograđivati krpicama koje su te sezone u trendu, a dodatni plus je dobar osećaj kada znate da ste kvalitet platile upola cene.

Greška br. 4: Modeli nam ne stoje kao manekenkama

Rešenje: Modne revije i razni editorijali pokazuju kreacije u najboljem svetlu i čini se da one savršeno odgovaraju telu. Međutim, realnost je sasvim drugačija. Zahvaljujući fotošopu dekolte i svaki prorez na modelu stoje na pravom mestu. Zato prilikom kupovine takvih kreacija trebamo voditi računa i o nabavljanju adekvatnog donjeg veša. Takođe, treba imati u vidu da mnoge devojke nemaju savršene proporcije, zato ako se zaljubite u neki komad ne plašite se da ga skratite ili suzite kako bi odgovarao vašem telu.

Greška br. 5: Kupile ste neudobne cipele jer su vam se dopale

Rešenje: Ako ste lude za cipelama, rasprodaje su pravo mesto da nabavite nove skupe salonke ili vrtoglavo visoke sandale. Međutim, od prevelike želje da prošetamo baš određeni par, svakoj od nas se bar jednom desilo da kupimo neudobni model sa namerom da ih tokom nošenja prilagodimo stopalu. Nažalost, to je gotovo nemoguće, jer za razliku od odeće, obuću ne možete prepraviti. Zato, kada probate cipele u prodavnici ostanite u njima nekoliko minuta. Ako vas stežu ili prilikom hodanja osećate bilo kakvu nelagodnost, nemojte ih kupovati.

I na kraju – nakon duge potrage, uživajte. Nabacite osmeh i pravo u šetnju novih krpica, jer rasprodaje su tu da nam pruže dobro raspoloženje.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: