Koji modni trendovi treba da nestanu u 2016. godini?

by | januar 4, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Stigla je 2016. godina! Sumiraju se utisci sa revija, prepričavaju najveća modna iznenađenja, biraju modni trendovi koji su stigli sa dolaskom nove godine. I dok pojedini opstaju iz sezone u sezonu i opravdano nose epitet vanvremenskih, druge smo ispratili sa završetkom 2015, dok bismo za pojedine bvoleli da nisu ni bili aktuelni u prethodnoj godini pa njihov opstanak treba ozbiljno razmotriti. U nastavku pogledajte o kojim trendovima je reč.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Svi mi volimo hamburgere, pomfrit i drugu nezdravu hranu. Međutim, Moschino, nemojte preterivati. Bilo je zabavno u kolekciji za jesen 2014. godine kada je Džeremi Skot pokazao talenat i pokrenuo novi trend, ali mislim da je svima dosadilo da na torbi od nekoliko stotina dolara stoji brza hrana, Super Mario Bros ili saobraćajni znak.

Foto: Guluver/Splash

Foto: Guluver/Splash

„It“ izrez na majicama i haljinama prošlog proleća bio je na pertlanje. Ovaj detalj dekolteu daje boemsku ležernost i diskretan izgled, pa je vrlo brzo zavladao ne samo među poznatim damama već i trendesterkama koje su nosile majice ili haljine sa trakicom. Ali, ako pogledate malo bolje ovakav izrez nema baš nikakvog smisla – niti je ženstven, niti provokativan. Mogli bismo slobodno reći da je potpuno bezličan, zar ne?

Ostale modne trendove bez kojih ćemo moći u 2016. pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Već smo navikle da je modna kuća Dolce & Gabbana vodeća kada su u pitanju aksesoari. Čuveni dvojac nas na svakoj reviji obraduje novim detaljima u kosi. Tako je za jesen 2015. lansirao luksuzne slušalice napravljene od prefinjenih materijala i dragog kamenja, a zamisao je da ih nosite umesto krune po kojoj je ovaj brend prepoznatljiv. Iako su modni kritičari bili oduševljeni neobičnom idejom, kada malo bolje sagledate slušalice, ma koliko bile luksuzne, nisu nakit pa ih u realnom svetu teško možete nositi kao aksesoar. Zato je potpuno nepotrebna prolećna verzija ukrašena cvećem u novoj kolekciji koju je italijanska kuća pripremila za 2016. godinu.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Isabel Marant je još 2012. godine lansirala patike sa sakrivenom potpeticom. Ne samo da izdužuju nogu, već se i lako kombinuju sa ostatkom kežual garderobe. Nažalost, trend ovih patika i dalje vlada jer ih pojedini high street brendovi nude, a većina devojaka u Srbiji nosi. Iako praktične, one ipak nisu vanvremenski komad, a muškarci ne vole da ih vide na ženama. Zato sledeći put dobro razmislite pre nego što obujete patike sa potpeticom.

Foto: PR

Foto: PR

Sigurna sam da su sve cure bile oduševljene trendom koji je među zvezdama plasirala Bijonse. Reč je o privremenim tetovažama koje podsećaju na nakit. Nakon pevačice, flash tattoos su vrlo brzo ponele i Kejti Holms, Alesandra Ambrozio, Vanesa Hadžens, Kloi Kardašijan. Kako su brzo postale popularne, tako su nam brzo i dosadile. Šta mislite o pravom nakitu koji možete nositi više puta i skinitu ga posle jednog dana bez korišćenja bebi ulja i četke za ribanje?

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Odeća sa spuštenim ramenima deluje senzualno i poziva na poljupce. Međutim, Proenza Schouler je u jesenjoj kolekciji predstavio haljine i bluze čvrsto spuštenih ramena, kao i šalove koji se nose preko mišica pa je u ovoj kombinaciji nemoguće slobodno pomerati ruke. Iako deluje izazovno, žene nisu lutke koje stoje. Srećom, pomenuta modna kuća je za sezonu proleće 2016. ovaj trend redizajnirala pa nam modeli sa spuštenim ramenima dolaze u ležernoj varijanti, od laganih materijala.

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Normcore je vladao modnom scenom čitave prošle godine. U pitanju je kežual, uniseks stil čija je glavna poruka ne izdvajajte se iz mase. Međutim, kako je brzo zaludeo svet istom brzinom je dosadio. Ipak, svi želimo da budemo primećeni, pa je zato stigao heritage core koji predstavlja aristokratiju i moć, a odlikuju ga jakne od tvida, karo suknje, džemperi krupnog tkanja i čizme za jahanje. Novi trend možete pronaći u kolekcijama poznatih modnih kuća poput Burberry, Barbour i Land’s End.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Zlatno pravilo „manje je više“ poznate dame često ne primenjuju naročito kada su pitanju haljine za crveni tepih. Godinu 2015. obeležile su provokativne kreacije koje previše otkrivaju i nameću pitanje da li je ispod njih obučen veš. Bijonse, Kim Kardašijan, Dženifer Lopez samo su neke od zvezda koje su prošetale tzv. naked dress. Trend je zavladao ne samo među poznatim ličnostim,a već smo mogle da vidimo devojke koje za mature ili druge svečanosti biraju ovakve haljine. Drage dame, ako želite da pokažete svoje savršene obline, ove godine učinite to na suptilniji način pri čemu nećete izgubiti ni malo svoje seksepilnosti.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: