Novi make up trendovi, letnji nakit i zvezde u usponu

by | jul 13, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Suki Voterhaus (Suki Waterhouse) – nova muza brenda Redken

Sa samo 23 godine Suki Voterhaus postigla je veliki poslovni uspeh. Nakon što je postala zaštitno lice modne kuće Burberry, britanska manekenka i glumica ove nedelje je imenovana za zvaničnu muzu brenda Redken, čime se pridružila uspešnom timu koji uključuje modele Soo Joo Park i Leu T, kao i renomirane frizere Guida Palaua, Traceya Cunninghama i Georga Northwooda.

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

“Suki je poznata po svom šik stilu i svežini. Ona je jedinstvena, multitalentovana i dinamična čime donosi energiju u Redken tim”, izjavio je Shane Wolf, generalni direktor Redkena.

Nova reklamna kampanja stiže avgusta, a reč je o Diamond Oil Glow Dry preparatu koji će se ove jeseni pojaviti na tržište.

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

“Tokom leta kosa postaje suva i krta, zato ja koristim novo Redkenovo Glow Dry ulje koje vraća kosi sjaj i teksturu pružajući istovremeno svilenkast osećaj mom messy hair looku”, istakla je mlada manekenka, ne krijući oduševljenje novim angažmanom.

Na sledećim stranama pogledajte koji su to novi Make up trendovi sa Paris Haute Couture Fashion Week-a, kao i koji su ukrasi za telo aktuelni ovog leta

Make up trendovi sa Paris Haute Couture Fashion Week-a
Paris Haute Couture Fashion Week obeležio je ovu nedelju u modnim krugovima. Kroz grad svetlosti prodefilovali su vodeći dizajneri, mnoge poznate ličnosti i modni znalci bez kojih ovakav događaj ne možemo da zamislimo. I kao na svakoj Nedelji mode, pa i na ovoj, bez obzira na to što je reč o visokoj modi, definišu se glavni trendovi za narednu sezonu ne samo u odeći i aksesoarima već i kada je reč o beauty trendovima. Iako su odevni komadi sa Haute Couture Fashion Week-a nenosivi u svakodnevnom životu, make up koji smo videle na revijama vrlo će brzo zavladati modnim svetom.

3-make-up-trendovi-phcfw-15

Beauty trend koji je potekao sa Nedelje visoke mode u Parizu jeste insistiranje na prirodnosti lica i kose. Velika pažnja bila je posvećena konturi i naglašavanju prirodne lepote lica, kojoj je trebalo samo malo make up-a da u potpunosti dođe do izražaja. Prirodnu lepotu predstavili su Christian Dior, Giambattista Valli, Valentino i Viktor & Rolf.

4-make-up-trendovi-phcfw-15

Tradicionalni smokey eyes sa neutralnim karminom uz aksesoare za kosu koji su manekenke pretvorili u grčke boginje mogle smo videti na revijama Alberta Ferretti, Atelier Versace i Elie Saab.

5-make-up-trendovi-phcfw-15

Da je ajlajner i dalje u modi pokazali su nam Alexandre Vauthier koji je uz naglašene oči ukombinovao porcelanski ten, dok je Bouchra Jarrar eyelinerom istakla samo donju ivicu oka dok je ostatak make up-a u bakarnim tonovima.

6-make-up-trendovi-phcfw-15

Futuristički look donela je modna kuća Fendi sa frizurama u “Blade Runner” stilu i sedefastom senkom na očima, dok su plave nijanse uveli Jean Paul Gaultier sa neobično izvučenim eyelinerom i Maison Margiela koji je otišao korak dalje i u ekstravagantnom stilu obojio čitavo oko ili usne plavom bojom.

7-make-up-trendovi-phcfw-15

Posebnu pažnju privikla je Chanel revija, ne samo zbog modnog spektakla koji Karl Lagerfeld priredio, već i zbog retro beauty looka modela. Strogi bob, jarke usne u cigla crvenoj nijansi, rumeni obrazi i uredne prirodne obrve podsetile su nas na art deco stil 20-ih I 30-ih godina prošlog veka.

Ovog leta nakitom ukrasite svaki deo tela
Da bi jedna dama izgledala lepo, moderno i atraktivno, neophodno je da svoj izgled stilizuje modnim dodacima, pre svega nakitom koji će naglastiti njen prefinjeni stil. A leto je pravi trenutak za eksperimentisanje. Neobični oblici, vesele boje i nove kombinacije izdvojiće vaš look iz mase. Osim privremenih tetovaža i narukvica za nogu bez kojih outfit za plažu nije potpun, ovog leta aktuelan je nakit koji će ukrasiti svaki deo vašeg tela. O kojim komadima je reč pročitajte u nastavku.

8-nakit-za-leto
1. Narukvica za nadlakticu ili prsten za ruku, kako su ovaj komad nakita često zvali, po obliku podseća na prsten. U davna vremena ovaj komad nakita bio je namenjen i ženama i muškarcima a povratak na modnu scenu doživeo je devedesetih godina prošlog veka. I ovog leta Upper arm cuff je jedan od najmoćnijih komada nakita koji će istaći vaše preplanule ruke dok nosite kratke topove ili, pak, uz kupaći dok uživate na plaži. Često je ukrašen motivima koji asociraju na starogrčki period pa devojkama koje ga nose daje dozu snage, hrabrosti i buntovništva.

 

 
9-nakit-za-leto2. Masivne, statement ogrlice ostavite po strani, tokom toplih letnjih dana birajte tanke, slojevite ogrlice u boji zlata ili srebra i sa neobičnim privescima. Zbog nežnog i diskretnog dizajna ove ogrlice idealne su za poslovne kombinacije jer na sastanku neće odvlačiti pažnju sa vaše prezentacije kao što bi masivna ogrlica mogla. U vrelom letnjem stajlingu one će dodatno naglasiti duboki dekolte, a ako istinski želite da naglasite svoju lepotu u večernjim izlascima pustite ih da nežno padaju niz gola leđa. Za dodatni šik – duge ogrlice nosite na plaži gde su savršeni dodatak vašem bikiniju.

10-nakit-za-leto

 

 

 

 

3. Nakon ogrlica sa privescim u vidu kićanki od kože i decedentnih minđuša ukrašenih detaljima u vidu kićanki, na red su došle narukvice sa ovim motivom. Šarene i upečatljive u kombinaciji sa perlicama, kamenčićima i koncem u etno stilu privućiće poglede i najzahtevnijih trendeseterki, a samo jedna ovakva narukvica dovoljna je za “podizanje” stajlinga kojem “nešto fali”.

 
11-nakit-za-leto

4. Narukvice za dlan u svet mode uvela je pre dve godine dizajnerka Pamela Love, a ubrzo su ih prošetala crvenim tepihom mnoge poznate dame poput Sarahe Jessice Parker, Jennifer Lawrence i Rihanne. Kod nas je ovaj neobični trend prvi lansirao SIX, a zatim smo ih mogle videti i u kolekcijama drugih high street brendova. Zbog intrigantnog dizajna i dela ruke koji do sada nije bio ukrašavan na taj način ovaj komad nakita aktuelan je i danas. Dolaze u zlatnoj i srebrnoj varijanti, najčešće sa motivima iz prirode – list, pero ili zmija, dok za glamurozniji izgled mogu se naći masivniji komadi.

12-nakit-za-leto

 

5. Ne zaboravite da ukrasite i kosu u duhu leta, a pravi trend za to jeste metalno prstenje za frizure tzv. braid cuffs. Još jedan hit iz devedesetih godina koji je doživeo veliki comeback idelan je za letnje vrućine, a na vama je da izaberete da li ćete njime ukrasiti ležerno pokupljen ponytail, pletenicu ili ćete u blago talasastu kosu uplesti ovaj ukras u boho stilu.

Tagovi: