Novi pristupi u modnom dizajnu

by | jul 6, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Ona ima samo 15 godina a već je pokorila modni svet – Inka Vilijams (Inka Williams)
Iako je tako mlada, prelepa Inka odavno je stvorila ime u svetu modelinga.

Zahvaljujući majci koja je dizajner od malih nogu bila je okružena magazinima i mašinama za šivenje, pa je prvu reklamu snimila već kao beba od šest meseci. Međutim, tek kada je napunila 13 godina usledilo je pravo interesovanje za ovaj posao, kao i ozbiljni modni angažmani. Nakon saradnje sa brendovima O’Neill, Spell Designs, Volcom, Rip Curl, Supré, mladu Inku možemo videti i u reklamnoj kampanji brenda SIR the Label. Nova kolekcija predstavlja spoj prošlosti i sadašnjosti sa naglaskom na ženstvenost i minimalizam, a namenjena je mladim samouverenim damama.

Foto: SIR the label set

Foto: SIR the label set

Rođena i odrasla ma Baliju, Inka se odlično uklopila u egzotični ambijent nove reklamne kampanje. Odevena u lepršave svilene komade u sivoj, oker i mornarskoplavoj nijansi, prodornog pogleda i blago talasaste kose, mlada manekenka je savršen spoj mladosti i luksuza, kakvi su upravo i SIR the Label komadi koji su odraz današnje mode, ali su istovremeno i vanvremenski.

Foto: SIR the label set

Foto: SIR the label set

Sigurna sam da će modna priča Inke Vilijams trajati još dugi niz godina, a da je ona prava medijska senzacija govori i skoro pola miliona sledbenika na Instagramu.

Na sledećim stranama pogledajte kakve se to potpetice sada nose, kao i šta su to batik marame i haljine, kao i gde se mogu nabaviti

Foto: PR

Foto: PR

Nosi se neka nova potpetica
Iako mnoge dame preferijaju vrtoglavo visoke potpetice koje će nogu učiniti dužom i vitkijom, ove sezone dostupan je drugačiji trend – nose se potpetice visine od 3 do 7.5 centimetara.
Čuvene modne kuće, kao što su Gucci, Salvatore Ferragamo, Miu Miu, Valentino, Tabitha Simmons, Lanvin uvrstili su u svoje nove kolekcije cipele sa malim i decentnim potpeticama, koju već sezonama unazad nosi poznata manekenka Aleksa Čung (Alexa Chung).
Mnoge devojke misle da su niže potpetice za starije dame, ali nisu u pravu. Ne samo da su praktičnije od visokih, jer u njima možete hodati celog dana bez opasnosti da vas noge zabole, već su prilagodljive različitim stilovima – uz cvetnu haljinu A kroja kreiraju retro look sedamdesetih, sa kratkim topom i jeansom postaju pravi šik komad, dok u kombinaciji sa pencil suknjom i košuljom vaš poslovni outfit biće bez greške.

Foto: PR

Foto: PR

Novi pristup modnom dizajnu donosi nam Jelena Dimitrijević
Da li ste čule za batik tehniku oslikavanja tekstila? Nisam ni ja, sve dok na internetu nisam otkrila prelepe marame i ešarpe srpske dizajnerke Jelene Dimitrijević. Iako mlada, ova kreatorka je odavno izgradila prepoznatljiv modni brend iza čijeg imena stoji sasvim novi pristup dizajnu. Već svojom diplomskom kolekcijom, koja je izrađena tradicionalnom japanskom šibori tehnikom, skrenula je pažnju javnosti na svoj izuzetan talenat.

U želji da se izdvoji iz mase i našim damama ponudi nešto neviđeno do sada, Jelena se nije zadržala samo na ovoj tehnici već je nastavila sa ekspirimentisanjem u bojenju tekstila. Upravo u toj trodimenzionalnoj igri boja nastala je i prva kolekcija batik marama. Reč je o prefinjenoj indonežanskoj tehnici ručnog oslikavanja tekstila, svile, pamuka, pa čak i nekih mešavina sa sintetičkim vlaknima. Lepršave, veselih boja i od prijatnih materijala Jelenine marame idealni su modni detalj za svako godišnje doba, a možete ih nositi i tokom letnjih meseci umesto statement ogrlica.

Foto: PR

Foto: PR

Iako se njeno ime vezuje za batik marame, Jelena Dimitrijević je poznata i po odličnim kolekcijama odeće – počev od asimetričnih modela, haljina koje akcenat stavljaju na nežnoj liniji vrata i leđa, preko suknjica od tila i pantalona koje će savršeno stajati svakoj figuri, pa do prelepe “košulje srce”, koja je postala zaštitni znak mlade dizajnerke. Shibori, Classic Elegance, A New Glow, samo su neke od kolekcija koje smo mogle videti na festivalu Japanizam, prošlogodišnjoj Beogradskoj nedelji umetnosti, Balkan Art Fashion Eventu – BAFE.

Krajem prošlog meseca Jelena je učestvovala na modnoj reviji Young Walk koja je održana u okviru 5. Beogradske nedelje umetnosti. Ovom prilikom predstavila je haljine kojima je najavila svoju novu kolekciju – An Innocent Beauty. Inspirisani hipi kulturom, tačnije filmom “Kosa”, modeli predstavljaju spoj tradicionalnog sa modernim, urbanog sa unikatnim, a karakterišu ih veseo kolorit i lepršavi materijali poput muslina, žoržeta i svile. “Zamisao je da se svaka devojka u ovim haljinama oseti slobodnom, srećnom, elegantnom i lepom”, istakla je talentovana kreatorka.

Foto: PR

Foto: PR

Ako tokom vrelih letnjih dana umesto haljina više volite da nosite suknje, potražite komade iz mini kolekcije Summer Vibes, urađene šibori tehnikom, a inspirisane takođe filmom “Kosa”.

Nove kolekcije prate i reklamne kampanje sa Aleksandrom Đorđević i Anđelom Vasović u glavnim ulogama, dok prelepe fotografije potpisuju Vladimir Ilić, Ana Krstić i Marko Pekić.

Foto: PR

Foto: PR

Sve informacije o modelima koji se nalaze u prodaji i mogućnosti poručivanja potražite na FB stranici ili se prošetajte do salona koji se zove Atelje Jelene Dimitrijević u Tržnom centru Kalča u Nišu.

Tagovi: