Ovog proleća džins se nosi na sasvim nov način

by | april 18, 2016
Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Priredila: Aleksandra Dimitrijević

Davne 1988. godine Ana Vintur je za naslovnu stranu magazina Vogue modele obukla u teksas i, na taj način, konačno uspela da ovaj odevni komad odvoji od radničke klase sa kojom je do tada bio povezivan i podstakne mlade širom sveta da modeli od teksasa nađu mesta u njihovom garderoberu. Od tada, on ne izlazi iz mode.

Univerzalan, izuzetno moderan, a ujedno izdržljiv materijal sa neverovatnom moći transformacije, veoma je pogodan za kreatore koji žele da svu svoju maštu pretoče u delo. Zato ne čudi što je ovog proleća zastupljen na modnom meniju u novim, potpuno drugačijim izdanjima.

Foto: Guliver/Getty, PR

Foto: Guliver/Getty, PR

Sigurno se mnogi sećaju trenda koji je bio popularan u ranim 90-im godinama kada su teksas jakne bile ukrašene aplikacijama u obliku zanimljivih natpisa, smajlija, Betmana ili šarenih korneta. Nakon više od dve decenije, ovaj trend je doživeo veliki kambek te su mnogi modni kreatori predstavili komade od džinsa sa maštovitim aplikacijama – Marc Jacobs i Topshop jakne, Stella McCartney, Christopher Kane, Dolce & Gabbana i Victoria Beckham farmerice, dok je Valentino u svoju kolekciju uvrstio prelepi šorts. Slične modele sa zakrpama možete pronaći i u high street brendovima kod nas, a ako pak želite da svom stajlingu date lični pečat, u ponudi su vam setovi zakrpa pomoću kojih ćete personalizovati omiljene komade od teksasa.

Ostale komade od džinsa koji su u trendu pogledajte na sledećim stranama…

 

Foto: Guliver/Getty, PR

Foto: Guliver/Getty, PR

Ako niste ljubiteljke zakrpa, a želite trendi džins, onda su pravi izbor za vas pačvork komadi koji će vašem stajlingu dati urbani izgled. Pačvork džins mogle smo da vidimo na revijama poznatih modnih kuća, kao što su Saint Laurent, Off-White, Current Elliot, Please, Replay, Dolce & Gabbana. Da biste bile moderne nije bitno da li birate skinny, boyfriend ili model sa tregerima, već da je sastavljen od različitih vrsta teksasa.

Foto: PR

Foto: PR

A-kroj i kopčanje napred su asocijaca za teksas haljine tokom toplih dana. Međutim, ove sezone kreatori su prolećni must-have komad podigli na sasvim nov nivo kombinujući ga sa vodećim trendovima. Modele sa spuštenim ramenima predstavili su Chloé, Steve J & Yoni P i House of Holland, volane Suno i Chanel, statement rukave MM6 Margiela, dok plisirane teksas haljine možemo videti kod brendova Miu Miu, Sacai i MSGM.

4-teksas-16

Teksas na plaži, zašto da ne? Pri tome ne mislim na minijaturne šortseve koji mame poglede dok igrate odbojku na pesku. Ovog puta modni kreatori su otišli korak dalje i ponudili nam neodoljive kupaće kostime napravljene od teksasa. Prave retro jednodelne i dvodelne modele lansirala je Lisa Marie Fernandez, dok se bikini našao u Norma Kamali kolekciji.

Da je ova sezona potpuno u znaku teksasa govori i mnoštvo poželjnih aksesoara – od torbi koje smo videle u kolekcijama Stella McCartney, Tom Ford, Michael Kors, 3.1 Phillip Lim, ValentinoMiu Miu, preko Jimmy Choo i Gianvito Rossi salonki, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Lanvin, Paul Andrew espadrila, pa sve do Ray-Ban naočara za sunce i Louis Vuitton kaiševa.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: