Pet trendova za ovo proleće po uzoru na Keri Bredšo

by | mart 28, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Ko bi rekao da je Sara Džesika Parker ušla u šestu deceniju. Poznata glumica prošle nedelje proslavila je 51. rođendan. Doterana i u savršenoj kombinaciji, još jednom je opravdala titulu ikone stila. Iako njene toalete na crvenom tepihu privlače poglede prisutnih i pozitivne komentare modnih kritičara, a street style kombinacije dame širom sveta rado kopiraju, ne mogu da se ne zapitam da li njen istančan ukus prirodni talenat za modu ili je nastao pod uticajem serije „Seks i grad.“

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Gotovo da nema devojke koja nije iz sezone u sezonu pratila život Keri Bredšo i njenih drugarica Mirande, Samante i Šarlot. Čuvena četvorka svojim pojavljivanjem razbila je mnoge tabue i pomerile modne standarde. Da je serija ostavila toliki uticaj u modi govori podatak da i 12 godina nakon prestanka njenog emitovanja glavna junakinja diktira modne trendove koji su aktuelni ovog proleća. A o kojim je reč i kako ih nosila je moja omiljena kolumnistkinja otkrijte u nastavku.

Foto: PR

Foto: PR

Možemo slobodno reći da nijedan komad garderobe toliko ne slavi ženstvenost, a istovremeno zrači klasičnom elegancijom i dozom modernosti, kao što to čini haljina. Najzapaženiji model na modnim revijama za proleće/leto 2016. bio je tzv. slip dress. Sofisticirani kroj laganog materijala koji laska ženskoj figuri bio je aktuelan 90-ih godina prošlog veka, a ove godine doživeo je veliki povratak na modnu scenu u novoj Givenchy kolekciji. Ubrzo, i druge modne kuće predstavile su svoje slip dress verzije. Eksploziju boja doneli su nam Saint Laurent i Haider Ackermann, romantični stil neguju Burberry, Chloé i Céline, dok su ekstravagantne modele predstavili Balenciaga i Marc Jacobs. Da ove haljine nisu namenjene samo za svečane prilike pokazali su nam Calvin Klein, Rag & Bone i Alexander Wang kombinujući ih sa patikama.

Pročitajte još i… Top 10 najboljih autfita neprikosnovene Keri Bredšo

Ostale prolećne trendove po uzoru na Keri Bredšo pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Bluze sa golim ramenima asociraju na lagani prolećni povetarac i blage letnje večeri kraj mora. Ovaj model odgovara svakoj ženskoj figuri jer je akcenat na nežnim i lepo izvajanim ramenima, pa su idealne ako želite nenametljivo da istaknete svoj seksepil i probudite pažnju okoline.

 

Foto: PR

Foto: PR

Kraću verziju ovog trenda u pepito dezenu mogle smo da vidimo na Jonathan Simkhai i Caroline Constas reviji, a Tory Burch, Tamara Mellon i Chloé predstavili su boho modele. Lepršave, letnje sa volanima doneli su Dolce & Gabbana, Proenza Schouler, Alexander McQueen i Mara Hoffman, dok su neobične krojeve sa statement rukavima u svoje kolekcije uvrstili brendovi Juan Carlos Obando, Ellery, Givenchy, Rosie Assoulin i Rosetta Getty.

Pročitajte još i… 15 modnih lekcija koje smo naučili od Keri Bredšo

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

On nikada ne izlazi iz mode! Bilo da je u pitanju skinny, boyfriend ili sa tregerima, džins je zahvaljujući neverovatnoj moći transformacije i mogućnosti svestrane primene svake sezone na modnom meniju. I ove godine sve se vrti oko povratka u prošlost, pa nakon zvoncara i šortseva sa visokim strukom, stiže nam džins sa kraćim nogavicama. Iako su ovaj stil lansirale Tvigi i Džin Seberg, ikone šesdesetih godina, zahvaljujući Isabel Marant on se vraća na modnu scenu.

Foto: PR

Foto: PR

Cropped farmerice, kako ih popularno nazivaju, omogućavaju vam da istaknete u prvi plan negovanu kožu i stopala, a samim tim i zanimljiv par cipela. Dodatni plus: veliki broj mogućnosti i različitih modela koji će zadovoljite izbor i najprobirljivijih dama. Ako želite da pokažete vitke noge birajte kraće skinny farmerice kakve su predstavili Rag & Bone, Stella Mccartney i Topshop Unique. Uz visoke potpetice one mogu izgledati elegantno, dok će uz baletanke podsetiti na kapri pantalone i stil Odri Hepbern. Ako negujete kežual look pravi izbor jeste boyfriend model, sinonim za modernu udobnost i ležernost, koji u zavisnosti od raspoloženja i prilike lako možete kombinovati uz patike i bluzu ili uz sako i elegantne sandale. Kao inspiracija za odlične boyfriend farmerice neka vam posluže Balenciaga, Victoria Beckham i Current/Elliott revije. Za potpuni boho izgled uz prozirne košulje i statement minđuše dodajte u vaš stajling kilote od džinsa koje smo mogle videti u Fendi, J.Crew, Steve J & Yoni P kolekcijama.

Pročitajte još i… Dior, Šanel, Kejt Mos, Keri Bredšo… Slavni modni citati

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Iako ih mnoge mlade dame smatraju ružnom obućom, mule papuče prošetala je i Keri Bredšo. Naziv potiče od francuske reči i predstavlja spoj sandala sa potpeticom i holandskih klompi. Iako su nastale još u 16. veku, tek 50-ih godina prošlog veka, zahvaljujući Merilin Monro, doživele su svetsku modnu slavu i uspele da izbrišu lošu reputaciju, jer su se do tada vezivale isključivo za devojke lakog morala.

Foto: PR

Foto: PR

Ove sezone mnogi dizajneri uvrstili su u svoje nove kolekcije mule papuče dajući im sasvim novi sjaj. Retro modele predstavili su Gucci, Miu Miu, Giuseppe Zanotti i Acne Studios, visoku eleganciju možemo pronaći u Christian Louboutin, Nicholas Kirkwood i Charlotte Olympia kolekcijama, dok neobični dizajn karakterišu Maison Margiela, Givenchy, Balenciaga i No. 21 komadi.

Pročitajte još i… Odobrila Keri Bredšo: 10 modela štikli iz nove kolekcije Sare Džesike Parker

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Najbrži način da osvežite svoj autfit, a ujedno istaknete struk, jeste da ponesete kaiš. I dok je prošle godine bio u trendu tzv. obi pojas, poluširoki pojas vezan oko struka u čvor, modni dizajneri su za ovu sezonu pripremili deblje kaiševe sa masivnom kopčom koja će biti savršena zamena za nakit u vašem looku.

Foto: PR

Foto: PR

Kao inspiracija za statement kaiševe neka vam posluže Balmain, Moschino, Alexander McQueen i Saint Laurent revije.

Pročitajte još i… „Seks i grad“ uživo: Sara Džesika Parker kao Keri Bredšo na gala večeri

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: