Zaboravite na torbe: Ovog proleća nosite rančeve!

by | februar 8, 2016
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

U potrazi ste za torbom koju možete nositi sa bilo kojom odevnom kombinacijom? Onda je pravi trenutak da razmislite o rancu. U početku rezervisan isključivo za upotrebu u vojsci, vrlo brzo dobio je svoje mesto u sportskim aktivnostima i školskim klupama, a odatle je uplovio pravo u modne vode. Osim što su praktični i u njih stanu sve sitnice bez kojih ne možete u toku dana, rančevi su istovremeno šik i neverovatno trendi pa mnoge dame, poput Kajli Džener, Tejlor Svift, Kristen Stjuart, Bele Torn i Dženifer Lorens, umesto ogromnih torbi biraju rančeve. Ovaj modni dodatak upotpuniće vaš svakodnevni imidž jer ga možete nositi baš uz sve – od elegantne maksi haljine, preko voluminizirane suknje i poslovnog odela, pa do kežual kombinacije farmerica, majice i blejzera. Zavisno od modela koji birate, kao i vrste materijala od kojeg je izrađen, poslaće vrlo jasnu poruku o vama i stilu koji negujete bez obzira na to da li ste poslovna žena, vesela srednjoškolka ili urbana trendseterka.

Foto: PR

Foto: PR

Modni dizajneri, nadahnuti različitom estetikom, za ovo proleće trend rančeva podigli su na viši nivo, uvrstivši u svoje kolekcije sofisticirane, ženstvene i originalne modele sa kojima ćete na leđima izgledati superstajliš. Sezonu je otvorio Burberry model sa personalizovanim monogramom, koji je zamenio personalizovani pončo i šal i postao statusni simbol street style ikona. Modna kuća Gucci nastavila je jesenji uspeh torbe Dionysus koja je važila za „it“ komad sezone i lansirala ranac istog oblika i printa po uzoru na čuvenu tašnu.

Čvrste, klasične modele izrađene od kože, eko-kože ili vrlo popularnog velura, najčešće jednobojne, možemo naći u kolekcijama Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Jimmy Choo, Alexander Wang i Proenza Schouler, dok su manje formalne u rock stilu sa nitnama predstavili Marc by Marc Jacobs i Replay. Fendi je zadržao svoj prepoznatljivi Monster Face print, dok je romantični dezen sa leptirićima lansirala modna kuća Valentino. Kako su rese i ove godine u trendu, možete ih naći na rančevima Derek Lam 10 Crosby i Saint Laurent. „Bucket“ model predstavlja savršen spoj torbe i klasičnog ruksaka koji je zastupljen već nekoliko sezona, pa mogu slobodno reći da polako dobija epitet vanvremenskog. Praktičan je ne samo za dnevne, kežual varijante, već i za poslovne i večernje kombinacije, a možete ga pronaći u različitim bojama od prave, kroko ili mekane, brušene kože u prolećnim kolekcijama The Row i Elizabeth and James.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Da ranac možete kombinovati sa elegantnom komadima pokazao nam je Moschino, koji je model sa printom sredstva za čišćenje kuće spojio sa dugom ekstravagantnom haljinom, dok su manekenke na reviji Maison Margiela torbe nosile vezane na leđima poput rančeva.

Kakvi su rančevi dostupni na našem tržištu pogledajte na sledećoj strani…

Foto: PR

Foto: PR

Pravo sa pista trend za proleće, koji su doneli modni dizajneri, prigrlili su i vodeći high street brendovi te su u svoje nove kolekcijame uvrstili najrazličitije modele, koji će zadovoljite ukuse i najprobirljivijih dama, a na vama je samo da krenete u šoping i izabrete svoj prolećni favorit.

Ostale moje blogove možete pročitati OVDE.

Tagovi: