Grudnjak broj manje, cipele broj veće!

by | april 30, 2012

Lepota boli i u to sam se uverila više puta. Al’ najviše od svega boli što sve to još moram skupo da platim. Znam da se saveti uglavnom ignorišu i da me niko ništa nije pitao ali to ne znači da ne mogu i ja da dam neki savet za lepši dan. Među nama ima i mudrica kojima mogu dobro doći, a da ne lupaju svojom glavom o zid.

Lakovane cipele

Ovog proleća puni su izlozi lakovanih cipela u različitim bojama. Koliko god lepe i kvalitetne bile imajte na umu da su lakovane cipele tvrđe i neudobnije od ostalih, bez obzira na brend i cenu. Naročito ove sa platformama koje su pravi oklop za noge. Ako baš ne uspete da im odolite, kao ni ja, toplo preporučujem da uzmete bar pola ili broj veće. Ne slušajte nesavesnu prodavačicu koja će vam reći da će se cipele razgaziti i raširiti, samo gledajući da vam uvali cipele umesto da praktično posavetuje. Neće. Iako sam danima pokušavala da ih razgazim i raširim tako što sam ih nosila po kući u mokrim čarapama nisam uspela u svojoj nameri. Šta više, samo sam napravila veće zlo jer je donja obloga počela da se odlepljuje. Od vlage, naravno.

Kad zagusti, tu je Dubajić!

Al’ ako se već desi da loše procenim, tu je moj drug u nevolji. Najbolji obućar u gradu, čuveni Dubajić. Bez ikakvog oštećenja može da vam proširi cipele čak i do dva broja. Provereno i to ne jednom. Pravi majstor svog zanata. Ali to ne znači da treba da kupujete male cipele. Ne, nikako!

„Jaoooj, dosta mi je više i žena i cipela!,“ zavapio je mlađani Dubajić, bacivši se na pult, udarajući glavom o njega.

„Pa, ajte, komšija, šta vam je, pa ne žuljaju vas cipele nego mene!,“ pokušavam kao da ga utešim.

„Super! Sad ćete bar nekoga da usrećite. Imate li nekom da ih date, ko nosi manji broj?“

Stoički se držim, dignute glave, sa podsmehom, ne padam na njegovu ironičnu provokaciju.

„I što ste komšinice kupili male cipele?! Jel nije bilo većih?“

„Bilo je, al’ su mi ove bile taman u radnji! Nego mi otiču onoge…“

Zdravlje pre svega!

E, ako i vama otiču noge, možda nije samo do umora i vremenskih oscilacija. Možda je nešto mnogo ozbiljnije u pitanju. Proverite kako vam rade bubrezi, prečistači našeg organizma. Može biti da ste u najboljoj nameri pokrenuli neki proces u organizmu ne sluteći do kakvih komplikacija može dovesti. Da šteta ne bi bila veća, pre bilo kakvog kozmetičkog tretmana proverite koje su kontraindikacije.

Čuvajte se anticelulit tretmana!

U nameri da se dovedem u red pred sezonu golih nogu i odlaska na plažu, krenula sam na prolećnu generalku u koju spada i anticelulit tretman. Najpre ručna masaža, a potom pređoh na aparaturu koja je trebalo da istisne sve preostale toksine iz mog tela. Što je bolji i savremeniji aparat u pitanju brže i lakše pokreće izbacivanje toksina iz organizma. E, sad tu su se malo stvari zakomplikovale. Očigledno moji bubrezi nisu bili toliko dobro pripremljeni i voljni za promene kao ja. Uz unošenje veće količine tečnosti u organizam došlo je do toga da su mi se bubrezi malo sludeli. Bilo je to preveliko i naglo opterećenje za njih, koje je dovelo do poremećaja u njihovom radu. To se najpre manifestovalo lakšim i bržim zamaranjem nego obično, pospanošću i oticanjem. Kad su usledili jaki bolovi u donjem delu leđa, shvatila sam da se nešto ozbiljno dešava.

Ali svako zlo ima svoje dobro. Zdravlje pre svega. To me je podsetilo da treba da povedem računa o sebi i da u veliko prolećno spremanje treba da uvrstim i zdravstvene preglede, a ne samo beuty tretmane. Naše telo je Božji hram. Odnosimo se prema njemu sa poštovanjem. Zanimljivo je koliko retko o tome mislimo.

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: