Norin dnevnik: Hladno vam je? Ne dirajte kosu!

by | mart 6, 2018

Znate ono kad imate osećaj da vam se nečija fotografija sa Instagrama obraća? Tako sam ja, iz ko zna kojih razloga, zapamtila post Markusa Tifnika (poznanika preko drugarice), u kojem on, na poslu, obučen u belu košulju, pomireno gleda u kameru. Sama stvar ne bi bila upečatljiva da se na toj istoj košulji, ispod ramena, ne nalazi i poveća mrljotina od čokolade, a ispod fotografije je napisao „Meni se ne može verovati“. E, pa tako nekako. Tako nekako jer se od onda dogodila ova užasna zima, a to nema više veze sa Markusom, ali ima sa mnom.

Autor: Nora Šaponja Žunjić

„Osam nedelja zime ljude dokusuri psihički“- govorio mi je na samom početku jedan drugi poznanik. „Pripremio sam već jaknu (električno plava) koju ću da obučem kad budem imao osećaj da ću da poludim od hladnoće.“ Zabundana do grla, smejem se.
Za par dana stajem na pešački prelaz. Ne, nije to… Sa druge strane ulice je bilbord, a na bilbordu se nalazi ona. Intimissimi donje rublje – ali, i to je sporedno. Jedino važno (a, sigurna sam da i u Intimissimi tako smatraju) je njena kosa. Kosa modela… Posežem za mobilnim.
– Znaš one peščane crvenokose, one sa pegama što ih lako možeš zamisliti u Škotskoj, sa dva razdvojena prednja zuba, svetlim očima i kosom za koju ne znaš odakle zapravo počinje jer im je lice skroz nekako peščano?
– Da? – stiže oprezan odgovor.
– Upravo sam imala otkrovenje. To sam ja. Moraš da me uguraš nekako u raspored. Moraš, Aleksandre.
Njegova skepsa nadilazi sve drugo kada je gotovo – Ti jednostavno nisi tip za crvenu kosu. Crvena boja se mora obnavljati (reč „obnavljati“ posebno naglašava). A, ja opijeno odgovaram – Varaš se! Dolaziću, ručaćemo zajedno!

Sinoć sam gledala Oskare. Neverovatno kako jasno stvari izgledaju u retrospektivi. Glumica Lora Dern pojavila se u božanstvenom Kelvinu Klajnu i dok su paparaci škljocali, divila joj se i jedna „donedavno brineta“ kojoj je Aleksandar obećao da će sve vratiti u prvobitno stanje (od tada provodim vreme u kući). Moj izrastak je mlad kao ranjena voćka u proleće, a lice ima na mahove odbleske zelenog (jer nigde nisam uspela da pronađem četkicu koja posipa pege po obrazima pa je kontrast boja prevelik). Sve u svemu, još uvek ne mogu verovati kojom brzinom se sve odigralo. Pošteno bi bilo da postujem na Instagram, drugima za nauk, ali vam u međuvremenu kažem – imajte plan. U odsustvu plana, ne dirajte kosu.

Pročitajte i…Norin dnevnik: “Ima li pan’ke?”

Tagovi:

top