Iz tabora mršavica: još samo 5 kg… Samo?!

Dragica Knežević, urednica Lepote

D

ijete, celulit, fitnes – eh, koliko samo sati potrošimo na ove priče! I uvek su aktuelen, posebno uoči letnje sezone. Ceo ženski univerzum kao da spoji ta večita dilema – kako najbže i najlakše pripremiti telo za bikini i letnje krpice.

Nije mi dosadilo da slušam sve te polemike, recepte, metode… Razumem sve one žene koje su zaokupljene misijom mršavljenja, zatezanja, koje „spavaju u teretani“, odlaze na različite anticelulit tretmane… Ipak, čini mi se da mnogi ne razumeju nas koje pripadamo taboru MRŠAVICA. Mnogo nas je i, očigledno, nemamo pravo na žalbu jer se svaki naš pokušaj završi rafalnom paljbom iz „drugog sektora“:

„Ja pojedem samo dva listića salate i to mi se zalepi, a ti – ti si prava srećnica. Jedeš šta poželiš i ništa – vaga ni da mrdne. Ne moraš na plaži da se ogrćeš šatorskim krilom, ne moraš da sabiraš kalorije, niti da okrećeš glavu od tezge sa sladoledom… Malo li je?“

Dobro, dobro, neka vam bude… A šta je sa diskriminacijom u medijima?! Svi magazini nude S.O.S za borbu sa „viškom,“ a šta je sa manjkom?

Sećam se da mi je jednom prijatelj, inače trgovac, rekao: „Višak nikada nije problem, a svaki manjak mora da se nadoknadi!“ Eto, taj princip može da se primeni u ovom slučaju.

Verujem da bi se sa mnom složila i muška populacija koja, kako pokazuju ankete, glasa za obline.

Tagovi: