Iz ugla fashion blogerke: Zaboravljeni modni trendovi

by | jun 25, 2015
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Pre nekoliko dana tražila sam nešto u svojoj devojačkoj sobi i nisam mogla da odolim a da ne pogledam po ko zna koji put stare albume sa slikama. U tim trenucima budem ljuta na sebe što sada retko kada izradim fotografije umesto što ih čuvam u računaru ili telefonu, rizikujući da se izbrišu. Ove uspomene su zaista lepe, a bogme i odlične za podizanje raspoloženja. Naime, svi smo mi prolazili kroz razne modne faze koje su nam danas više nego smešne.

Foto: Guliver/Splash

Foto: Guliver/Splash

Istina je da se ne treba uvek otrasiti stvari koje smo nosili ranije jer moda se vraća. Uvek ima nešto što možete uklopiti u nove trendove i to ne samo kada su klasične stvari u pitanju. Ipak, [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]postoji nekoliko stvari za koje se zapitam: zašto mi niko nije rekao kako mi stoji? Odnosno, te stvari malo kome dobro stoje[/inlinetweet] i nadam se da se i sada kada je gotovo sve moderno nikada više neće vratiti u modu i kada je garderoba, ali i kada su šminka i frizura u pitanju.

Foto: PR

Foto: PR

Špic.
Ne bilo kakve cipele u špic, ne one salonke koje danas svi rado nosimo, bio je to špic dug po nekoliko santimetara preko prstiju. Ukoliko nosite prevelik broj obuće za svoju visinu, kao ja, a i ukoliko ne nosite, ovakve cipele na su na svakome delovale nekoliko brojeva veće i nisu nimalo elegantne. Da ne spominjem mojih nekoliko cipela sa pačijim kljunom…

Kliknite za nastavak teksta.

Foto: www.thredup.com

Foto: www.thredup.com

Farmerice visokog struka i širokih nogavica.
Čini mi se da ni onim najvitkijim devojkama nisu stajale lepo. Čak su postojali modeli sa printom, na primer, cvetićima ili srcima. Hvala lepo, više ne! Veš koji je ponekad virio iz ovakvih farmerica je srećom bio kratkotrajan trend.

Foto: www.anitexsocks.com

Foto: www.anitexsocks.com

Čarape sa likrom.
Osim što noge izgledaju deblje nego što zaista jesu, čarape boje noge koje sadrže veliki procenat likre i jako se sijaju nisu bile dobar izbor ni pre, a nisu ni sada. Na žalost, viđam ih još uvek i to često ukopljene sa sandalama sa otvorenim pristima i mogu slobodno reći da je u pitanju pravi modni zločin.

Foto: PR

Foto: PR

Heklane čizmice.
Nisam ih nikada nosila, ali drago mi je da iste devojke sve ređe nose. Nisu šik – kraj priče!

Foto: www.sos-wedding.bloger.index.hr

Foto: www.sos-wedding.bloger.index.hr

Sarmice.
Priznajem, za jedan doček nove godine i ja sam imala frizuru koja se popularno zove sarmice. Iskreno se nadam da je samo naziv popularan i da devojke i žene pored toliko sjajnih primera punđica i načina za uvijanje kose ne traže od svojih frizera tako nešto.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Uokvirene usne.
Kada sam počela da se šminkam ovaj trend je srećom već polako izlazio iz mode, ali imam par fotografija sa usnama uokvirenim olovkom za usne. Olovku koristim i danas, ali u nijansi približnoj mom ružu za usne, a ne kao tada nekoliko nijansi tamnijoj. Nadam se da se ovako više niko ne šminka!

Postoji još nekoliko stvari koje su tada bile pun pogodak, a ustvari pravi modni zločin koji ne bi trebalo ponavljati i sigurna sam da svakome od vas barem nekoliko može pasti na pamet.

Tagovi: