Categories Iz ugla fashion blogerke

Kako da što bolje izgledate na fotografijama

Autorka teksta: Tatjana Jovanović
Autorka teksta: Tatjana Jovanović

Od baleta u vrtiću, preko nekoliko godina sviranja violine u osnovnoj školi, pevanja u horu u srednjoj, neuspelih par meseci na odbojci i plivanju, ali i uspešnih nekoliko godina bavljenja glumom, uvek sam volela da se zanimam nečim zanimljivim. Kada sam bila osmi razred hodala sam toliko pogrbljeno da je mama nakon neprestanog opominjanja pokušala da me na drugačiji način animira da shvatim kako treba pravilno da hodam i upisala me je na kurs za manekene. Već tada je bilo jasno da ću biti jedna od nižih devojaka i da taj poziv definitivno nije za mene, a i zanimalo me je nešto sasvim drugo. Završih taj kurs vrlo uspešno. Uspešno, kada je reč o tome da sam počela da držim leđa pravo, razume se.

22

Dakle, manekenstvo me nikada nije zanimalo, ali kako sam mnogo godina kasnije počela da pišem blog i fotografišem se počela sam da obraćam više pažnju na svoj stav, izraze lica i samu fotografiju. Živimo u eri kada gotovo svako od nas neprestano nosi jedan fotoaparat sa sobom, odnosno telefon, pa evo nekoliko saveta kako da kada se fotografišete to izgleda što bolje.

Istina je da nam raznorazni filteri i aplikacije pomažu da sve dobije posebnu, čak umetničku notu, ali šta raditi sa fotogeničnošću?
Za početak: ispravite se! Nema potrebe ni da hodate, a ni da se fotografišete pogrbljeni. Delujte samouvereno i zadovoljno. Ukoliko spadate u osobe koje redovno zažmure pri slikanju pokušajte da trepnete pre nego što aparat škljocne i tako u pravom trenutku budete budni.

Ostatak teksta pročitajte na sledećim stranama…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA