„Jeftin bioskop“ dan

by | januar 9, 2012

Foto: Srđan Bosnić

Ponedeljak je, 10.00. Već očekujem prvu poruku od mojih prijateljica sa pitanjem ko sve od nas ide i koji ćemo film da gledamo. Organizacija sledi jer sutra je utorak koji se već ustalio kao ’jeftin bisokop’ dan među nama. Cene karata su značajno jeftinije tako da prostom računicom možete pogledati 3D film za cenu običnog, što nije mala ušteda. Ako vam to uopšte nešto znači mada sam se ja toliko navukla na 3D da bih sve filmove samo tako gledala. Pitam se, zašto se uopšte više filmovi prave drugačije, kad je ovako ugođaj mnogo bolji.

Ne znam kako vi, al’ ja baš volim bioskop. Veliko platno ima svojih nepobedivih čari. Jedino mesto na svetu za mene gde se kokice i Koka Kola podrazumevaju. Mada to ne znači da kad sam na dijeti filmove gledam samo kod kuće. Tada stupa na snagu nepisani pakt o prekidanju vatre.

A drugo, gde biste otišli na ’second date’ ako ne u bioskop?! Mrak navodi na romantiku, deljenje kokica, slučajne dodire, pripijeno šaputanje navodi na prvi polubac, ako već niste bili dovoljno brzi i to uradili na prvom ’dejtu’. Da ne pominjem strašne scene i prizore užasa koji mogu biti vrlo inspirativni za dalje intimno zbližavanje, ali i pravi kontrolni punkt, jer ako tu zaštitnička ruka ne uradi svoje, teško da će doći do sledećeg viđanja.

 Ovih dana repertoar i nije nešto naročito atraktivan, ali i pored toga jeftinu priliku ćemo iskoristiti. Valjda to ima veze i sa tim potrošačkim mentalitetom, kojim smo svi manje-više obuzeti. Đavo bi ga znao. Izbor će ovoga puta verovatno pasti na neki od filmova sa aktuelnim Džejms Bondom, alias Danijelom Krejgom. Izgleda da je on neka faca ovih dana kad su čak dva filma sa njim u glavnim ulogama na repertoaru!

 

Ah, da, da ne zaboravim savet vredan pomena – piće se kupuje van dometa bioskopa (čitaj – na kiosku pet metara dalje) jer je bar duplo jeftinije. 😉

Tome me je naučila Tamara, ćerka moje prijateljice, koja ima 12 godina. Tako se štedi na džeparcu… 🙂

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose sa javnošću CORE Relations

Tagovi: