Da li ste već okusili čari discipline Shakti Dance?

by | novembar 29, 2016

Shakti Dance je disciplina koja spaja jogu sa plesom. Kreator je Sara Avtar Kaur, učiteljica kundalini joge. U ovaj posebni ples, utkana je joga filozofija. Shakti dance sastoji iz osam delova: Usaglašavanje sa uvodnom mantrom, slede asane u nežnom pokretu, koje otklanjaju napetosti, opuštaju disanje i otvaraju energetske kanale.

Foto: Promo

Foto: Promo

Zatim slede dinamične asane za povećavanje i širenje životne energije, koje otvaraju čakre. Shakti dance omogućava celom biću, potpunu slobodu u predaji i izražavanju svoje istinite, kroz ples. Nakon slobodnog plesa sledi duboko opuštenje, a onda meditacija u pokretu, koja daje skladnost energiji cele grupe. Sledi kratka meditacija u tišini. Poslednji segment je završna mantra.

Shakti dance harmonizuje naše fizičko, energetsko i mentalno telo a efekti nastupaju odmah nakon treninga. Osetićaju se u vidu naleta energije i istovremeno dubokog opuštenja. Shakti Dance je pogodan za svakog: muškarce i žene svih godina. Za trening vam nije potrebno predhodno poznavanje joge, niti plesa. Ako volite muziku, jogu i ples, onda će vam se Shakti dance praksa sigurno svideti.

Shakti Dance radionica je u Beogradu 3. decembra, a u Novom Sadu 4. decembra, a vodi je Petra Smrtnik, učiteljica kundalini joge i Shakti Dance iz Ljubljane. Više detalja potražite na http://aktivniodmor.net/radionice-2/shakti-dance-kundalini-yoga/.

U našoj foto galeriji pogledajte i kratak serijal joga vežbi.

Tagovi: