Je l’ ti baba išla na jogu u trudnoći?

by | decembar 22, 2016
Piše: Mina Stamenković, novinarka portala "Lepota i zdravlje" Foto: privatna arhiva

Piše: Mina Stamenković, novinarka portala „Lepota i zdravlje“ Foto: privatna arhiva

„Je l’ ti baba išla na jogu u trudnoći?“, pitala me je doktorka kada sam joj saopštila da razmišljam da se umuvam u sledeću grupu časova joge u mom kraju. „Najviše mrzim kada mi na pitanje odgovore pitanjem i kada ni sama ne znam kako bih odreagovala“, priča mi najbolja drugarica čija je ideja i bila da krene na spomenute časove.

Ni sama nisam znala šta bih joj rekla. Razmislila sam trenutak, dva i rekoh da sam ovog puta saglasna sa doktorkom. S obzirom na to da još ne planiram da budem u drugom stanju i da mom telu, psihi i hormonima nije poznato kakve se sve turbulencije dešavaju, ne bih nikome ništa da preporučujem, ali joga u trudnoći, samo i zarad trudnoće nije neka ideja.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Razumela bih da moja drugarica još od devojačkih dana odlazi na časove joge i da joj je taj termin i taj svet u potpunosti poznat, ali da sada kao buduća majka odlazi negde samo zato što i Miloševa sestra ide, onda mi to ne pije vodu.

Generalno, ne volim da radim stvari koje su drugima zanimljive, kao što ne volim ni da se šminkam kako se druge devojke šminkaju, oblače, furaju frizure… Za mene ne važi ona „kud svi, tu i mali Mujo“. Zbog toga sam joj objasnila da nisam adresa kojoj je najbolje da se obrati i da smatram da je doktorka napravila fantastično poređenje.

Pročitajte i… Na terapiji: Oni koji se bore za snove i oni koji se bore za goli život

Pa, čekajte, jesu li vaše bake pohađale jogu i to u trudnoći?

Naravno da nisu, rađale su po minimum troje, uz to izvršavale kućne poslove, poštovale komšiju, svekra, sverkvu, pa nisu imale mnogo vremena za opuštanje. Šalim se. Veliki sam pobornik života bez stresa i zaista verujem da se današnje trudnice često suočavaju sa nepravdama gde god se okrenu – na starom poslu, u autobusu, pa i u bolničkoj čekaonici, ali joga nije jedini način.

Guliver/Getty images

Guliver/Getty images

Devojke, supruge, buduće mame, opustite se. Sve što je potrebno jeste da svakog trenutka svog života, pa i trudnoće, budete nasmejene, vesele, ljubazne i da takvu energiju prenosite na svoju bebicu u stomaku.

I pored svega što vam se čini da vas može „slomiti“ i kada mislite da se čitav svet urotio protiv vas, izdignite se jer VI STE DOBILE PRILIKU DA IMATE NAJBOLJI POSAO NA SVETU! Setite se samo koliko je onih nesrećnih žena kojima su upravo saopštili da se nikada neće ostavriti na taj način ili onih koji već 101. put pokušavaju da uz pomoć veštačke oplodnje dobiju ono što su čitavog života želele. One bi tada bile najsrećnije, a vama je to dato.

Pročitajte i… Kako mi je meditacija potpuno promenila život…

Hej, kakve joge u trudnoći. Uživajte u svojih magičnih devet meseci i stvarno, setite se svega što bi vam vaša baka danas rekla. Ti saveti zlata su vredni, a ne dobijaju se ni na kakvoj strunjači.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: