Na terapiji: Zasvetlite na šestoj čakri

by | novembar 24, 2016
Autorka: Olivera Stojšić, psiholog i joga instruktor www.bodyandmindinstitut.rs

Autorka: Olivera Stojšić, psiholog, REBT terapeut i joga instruktor

Više o ovoj, ali i sličnim temama, potražite na sajtu www.bodyandmind-institut.com.

Svaka čakra predstavlja perspektivu vaše svesti, šesta čakra označava TAČKU SVEDOKA, POSMATRANJE koje vam donosi otkrivanje o životu i svetu. Ovde razvijate tačku svesti iz koje možete da posmatrate sebe, čak i dok ste usred neke aktivnosti kojom ste obuzeti, ali istovremeno ste svesni tog angažmana.

Dakle, u ovoj fazi ste razvili odnos sa svedokom u sebi i tako omogućili da objektivno posmatrate kako teku vaši odnosi sa drugim ljudima. Sposobnost da ostanete izdvojeni, a da ste u isto vreme uključeni u akciju. Ovde razvijate spiritualnu volju.

Kada ste umorni, a preostalo vam je još dva sata rada i primoravate sebe da nastavite, to jeste moć treće čakre. Ali vi posedujete i spiritualnu volju. Dok lična volja vlada aktivnostima tela i uma, spiritualna volja fokusira se na volju duha. I baš onako kako fizička volja mora da bude aktivirana da bi bio obavljen trening tela, tako i spiritualna volja mora da bude aktivirana da bi bio obavljen trening duha.

Da biste disciplinovali svoju spiritualnu volju usresredite se na svoju šestu čakru. Slušajte one koji vas inspirišu, čitajte materijale koji vas ispunjavaju verom i vizijom, vizualizujte. Učenjem da ostanete u ravnoteži na ovom nivou svesti postajete vizionar. Spoznavanjem onog što se nalazi izvan umnog, iza rečenog, vi spoznajete, vidite slike , predstave, intuiciju. Vođeni ste višim glasom i inspirišete druge da ga slušaju u sebi. Povezujete se sa životnom strujom koja je veća i širi se od one vaše lične.

Neravnoteža ove čakre stvara iskrivljeno viđenje. Preterana naklonost alkoholu drogi, stvara iskustvo pseudotrećeg oka koje jeste alternativni pogled na stvarnost ali iskrivljeni. Takođe, moguće je da bez i jednog stimulansa čovek opet ima iskrivljeno viđenje, umesto inspiracije, konfuzna vizija, zbunjenost u sagledavanju stvarnosti. Rezultati te iskrivljenosti mogu da stvore čitav spektar ubeđenja, od verovanja da ste posebni, specijalni i iznad svih drugih, do vezanosti za krst na koji ste osuđeni i koji niko drugi osim vas ne vidi.

Iskrivljena perspektiva i percepcija je i opsesivno seksualno fantaziranje, kao i nemogućnost da se odvoji mašta od realnosti, kao što je slučaj kod osoba koje zamišljaju i zaljubljuju se u kvalitete kod drugih ljudi koje oni nemaju.

Pročitajte i..Na terapiji: Život na petoj čakri – glas kreativnosti

Kada dosegnete šestu čakru, ili nivo trećeg oka svesti, s ovog stanja svesti, doživljavate blagodet jer spoznajete savršenstvo božanskog u svim stvarima. Biti u ravnoteži u ovoj čakri znači imati osećaj šireg toka realnosti i zbog toga, dok ste povezani sa njim, vaša intuicija cveta. Spremno prihvatate situacije koje su izvan vaše lične kontrole.

Već sama spoznaja o tome koliko je život izvan nje, dokaz je životne snage izvan individualnog, vaša vera u to povezuje vas sa univerzalnom životnom snagom i to u najboljem interesu za vas. Vera nije zasnovana na uverenju, ona izrasta iz iskustva i prosto vam se sve otvara i slaže, i sve izgleda tako da ste uvek na pravom mestu u pravo vreme.

Joga, životni stil, meditacija, posvećenost religiji ili spiritualnom vežbanju, umetnički stil života, omogućuju i dopuštaju da se kreativnost oslobodi u vama i sve su to primeri životnih stilova šeste čakre.

Zato, ako već niste krenite stazom samospoznaje i dosegnite to Božansko u vama. Oslobodite se ograničenih pogleda na relanost, dosegnite mudrost, uviđajte dublje značenje situacija u vašem životu jer nije sve onako kako izgleda i život mnogo više od pukog preživljavanja.

Još tekstova o skladu i harmoniji uma potražite klikom OVDE.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: