Ovo su najnoviji trendovi u jogi

by | oktobar 20, 2015
Lidija Miljković, joga instruktorka

Lidija Miljković, joga instruktorka

Priredila: Maja Guzijan

Priredila: Maja Guzijan

www.yogacentargopi.com
Facebook/Gopi Yoga Centar

Joga je popularnija nego ikad i čini se da jogičko tržište postaje pomalo prezasićeno. Jednostavnost praksi, mi sami i dobar učitelj su sve što nam je na ovom putu potrebno. Samo tradicionalne škole, sa hiljadama godina iskustva iza sebe imaju hrabrost da jogu ogole do ove mere, istovremeno je čineći celovitom. Osim tradicionalnih pristupa, Lidija Miljković, instruktorka joge i jedna od vlasnica „Gopi Yoga Centra“, navodi još nekoliko vrsta ove drevne veštine, a mi vam predstavljamo neke od najpopularnijih trendova.

Gola joga
Za sve one koje je potreba za slobodom odvela korak dalje, nastao je ovaj pravac gde, kako sama reč kaže, vežbate nagi. Ovaj trend je posebno popularan među slavnim ličnostima, koje se zaklinju u delotvornost opuštanja bez odeće. Uz odgovarajuću, laganu muziku i prigušeno svetlo, ova joga, prema rečima nekih instruktora, pospešuje samopouzdanje, budi svest o vlastitom telu i indirektno poboljšava svest o seksualnosti.

Karaoke joga
Za one koji žele da dobar provod spoje sa časovima joge tu je Karaoke joga, gde se pevaju karaoke u jogičkim položajima.

Surf joga
Ljubitelji vode ponekad se odlučuju za surf jogu, tj. upražnjavanje jogičkih vežbi na daskama za sufr. Ova joga obezbeđuje vitalnost, povećava stabilnost i pokretljivost koja je potrebna za akrobacije na vodi, pa je zbog toga veoma popularna u mediteranskim zemljama.

Joga za pse – doga
I vaš pas se može baviti jogom, posebno ako je pod stresom, nervozan ili jednostavno isuviše uznemiren. Takođe, možete vežbati zajedno sa svojim ljubimcem, a ova disciplina koje je nastala pre 13 godina, posebno je popularna u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još saveta i preporuka za vas koje vežbate jogu ili tek to planirate, možete pronaći OVDE

Tagovi: