Kad oprostiš ostaje ljubav

by | 4 maja, 2015

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Energija protiče u nama i svuda oko nas. Od toga kakva nam je energija, zavisi kakav nam je život. [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Princip funkcionisanja energije vrlo je jednostavan – ili mi upravljamo energijom ili ona upravlja nama.[/inlinetweet]

Narodski rečeno, ili ćemo je osedlati ili će ona nas.

Kada je energija u nama oslobođena, u harmoniji, srećni smo i zadovoljni. Kada je mislima ograničavajućeg uma razbolimo, razbolećemo se i mi sami. Izlečenje je realno moguće, ali tek kada izlečimo energiju, možemo da izlečimo bolest. Sposobnost isceljenja je u nama i ne zavisi ni od koga drugog, već samo od nas.

Stoga je neophodno da svoje energetske kanale održavamo prohodnim i otvorenim za neometajući protok dovoljne količine pozitivne energije, koja nam je neophodna da živimo punim plućima i realizujemo svoju pravu prirodu kroz život. Ostvarimo snove, želje i potrebe.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Detoksikacija, proces uklanjanja otrovnih materija iz našeg organizma, počinje praštanjem[/inlinetweet], kaže Danica Cvetković, učiteljica kundalini joge. Sebi i drugima. Tek kada uspemo da oprostimo svim ljudima koji su nas povredili u životu, otklanjamo prepreke za celovito ozdravljenje našeg bića i ulazak ljubavi u naš život. Zdrava ishrana dolazi kasnije.

Kad oprostimo sebi, kad odbacimo osećaj krivice zbog svih nedela, koja smo učinili drugima i bola, koji smo im naneli, možemo nesmetano i bez ograničenja da pustimo da ljubav proključa u nama i da volimo svom snagom.

Kad prihvatimo sebe onakvima kakvi jesmo, bez osude, ograničenja i krivice, otpočinjemo najznačajniju ljubavnu vezu u životu. Sa samim sobom. Niko na ovom svetu ne rađa se zao, niti sa namerom da nanosi bol. Niko nema prava ni da sudi jer svako od nas radi najbolje što zna i može, u datom trenutku. Na osnovu znanja, iskustva i nivoa svesti na kom obitava.

Isto važi i za drugu stranu. Ako me je povredio, znači da bolje nije umeo. Zato, bez osude, opraštam sve grehove, boli i nepravde meni nanete, praštam sebi i prihvatam oprost.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Čak i ako imate sve na ovom svetu, ali ako ne umete da oprostite, znači da nemate ništa. – Yogi Bhajan[/inlinetweet]

Kad oprostimo ostaje ljubav.

I tu suze počinje nekontrolisano da teku. Postaje mi drago što je Siniša Račić, organizator putovanja, uspeo da me zainteresuje za ovaj aktivni, četvorodnevni Kundalini detoks program na Staroj planini i što sam došla u ovu nedođiju, tri dana jahanja daleku od najbliže civilizacije. Nestaje sumnja u efekte Kundalini joge. Puštam suze da teku, da s njima odu moji dugovi prošlosti.

Šta više, radujem im se, svesna da u mom biću otvaraju kanale za nove prilike, ljude i događaje. Osećam čari Kundalinija i prihvatam nadolazeću energiju s ljubavlju.

Kao što se radujem svakoj novoj upali mišića, jer znam da sam dotakla neki novi mišić, do sada skiveni, koji je tavorio zapostavljen od grupa velikih mišića, baš zbog toga što sada osećam kako unosim novi život u njega, oživljavam ga i vraćam u aktivnu funkciju.

Tako i sada, osećam ogromnu sreću, jer uz pomoć Kundalini joge otkrivam do sada još uvek netaknuto polje moje duše.

Radujem se suzama koje teku niz moje lice, jer znam da iz mene odnose sve što me truje i obuzdava, a u meni bude ljubav.

Osećaji besa, ljutnje, krivice i osude, kako prema drugima, tako i prema sebi, smešano predstavljaju najjači mogući koncentrat otrova, koji nosimo u sebi i najveću prepreku za ljubav. Praktično, nepremostivu. Zato koristim svaku moguću priliku i usvajam što više različitih tehnika, koje mogu da mi pomognu u samorealizaciji.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Slabić nikada ne može da oprosti. Praštanje je znak snage. – Gandi[/inlinetweet]

Mnoge harizmatične i uspešne svetske zvezde praktikuju Kundalini jogu. Između ostalih, Madona, Dženifer Eniston, Gvinet Paltrou, Kortni Lav i Demi Mur, koja je nedavno postala i učiteljica Kundalini joge.

Raduje me da u Beograd uskoro, 6/7. juna, dolazi Gurmuk, najpoznatija živa učiteljica Kundalini joge, koja je upravo podučavala Madonu, a pored nje Sindi Kroford i Dejvida Duhovnija, da održi dvodnevni seminar.

Ako želite da saznate kako da osetite sopstvenu snagu, uz pomoć Kundalini joge i meditacije, koja je snaga naših reči, a koja ljubavi, dođite na seminar.

Sada, kad sam se uverila da deluje, mogu da prihvatim Daničino objašnjenje da Kundalini joga predstavlja jednu od najdelotvornijih tehnika eliminacije negativnih emocija i buđenja zdrave energije u biću.

Šta ću, mnogo puta do sada su me izneverili, pa moram da proverim. Znam, nisu namerno. Bolje nisu znali, a bilo je potrebno i da ja nešto naučim.

Kundalini joga tesno je povezana sa fiziološkim mehanizmima. Moćne tehnike disanja, meditacije i fizičke vežbe povećajaju kapacitet pluća, izoštravaju intelekt i bruse karakter.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Kundalini je čišćenje čakri, smirenje uma, eliminacija negativnih i buđenje pozitivnih emocija, punjenje energijom i dobrim raspoloženjem.[/inlinetweet]

Dugo je Kundalini joga bila obavijena tajnom, jer se predavala samo usmenim putem u Indiji, od učitelja odabranom učeniku, sve dok, sredinom prošlog veka, Yogi Bhajan nije održao prvi javni čas u Sjedinjenim Državama. Od tada, tehnologija Kundalini joge prihvaćena je veoma brzo, munjevito se raširila i postala popularna u celom svetu.

[inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Prema učenju Kundalinija, postoje tri stvari koje čovek nikada ne sme da izgovori, a to su – Ja ne znam – Ja nisam spreman – Ja ne mogu to da uradim.[/inlinetweet]

Jer svako od nas poseduje moć da upravlja svojom energijom i menja tok svog životnog puta. Možemo da promenimo svoj život, daleko iznad naših očekivanja, samo ako verujemo u sebe. Upravo Kundalini joga uči nas umetnosti upravljanja svojom energijom, da bismo mogli da je osetimo i uspostavimo balans u svom biću. Jer Kundalini energija je naš stvaralački potencijal.

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Pratite Žanu na Facebooku i Twitteru ili potražite aplikaciju „Žanin ugao“ na Windows Storeu.



Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.