Vi kažete „Ja sam magnet za…“, a Univerzum vam uvek šapuće „Neka tako bude“!

by | decembar 9, 2016
Piše: Katica Đorđević, motivator i lajf kouč

Piše: Katica Đorđević, motivator i lajf kouč

Kažu da je vreme iluzija i da u istom trenutku možemo proživeti i prošlost i sadašnjost i budućnost. Kako? Sa naučnog nivoa ne želim ni da pokušam da objasnim jer će moje objašnjenje vremena izgledati kao karikatura, ali sam sama došla do saznanja koje mi, po zakonu privlačenja, deluje kao jedno od najlogičnijih objašnjenja za proživljavanje onoga što je bilo, onoga što jeste i onoga što će biti, u isto vreme.

Odgovor na spajanje tri vremenska razdoblja leži, verovali vi ili ne, u vašoj prošlosti.
Imam često običaj da izgovorim da sve ono što se desilo nije odraz vas, vašeg punog potencijala i vašeg najvišeg dostignuća. Međutim ono što ste vi bili i ono što se vama dešavalo, itekako možete dovlačiti svakodnevno u sadašnjost i proživljavati vašu ružnu prošlost iznova i iznova.

Većina ružnih trenutaka koje smo proživeli uzrok su naše kreacije, tačnije naše bujne mašte. Ukoliko verujete da je zakon privlačenja nešto što može da vam promeni život na bolje, onda će vam biti jasno zašto ste tako dugo igrali kolo za koje bi sada dali svo bogatstvo sveta da iz njega izađete.

Svi smo mi igrali kolce uz muziku prošlosti koja zvuči kao konstantno ponavljanje jedne iste scene iz horor filma. Ali kako mi to uspevamo da proživljavamo konstantno jedan isti ružan dan, i da se vrte priče koje nam se ne dopadaju i kako da prekinemo taj začarani krug iz kog se mučimo godinama da izađemo?

Nekako smo vrsta koja je navikla da veći značaj pridaje jednoj ružnoj okolnosti negoli da obrati pažnju na milion dobrih na kojima uvek možemo da budemo zahvalni.

I kada počne to naše hiperbolisanje problema, tada uzimamo pod ruku sadašnjost, budućnost i prošlost i počinjemo da živimo tri vremenska perioda odjednom. I ova moja konstatacija će vam možda pomoći da rešite sve probleme koje ste ikada imali.

„Kada razmišljamo u sadašnjosti o ružnoj prošlosti, ta ista ružna prošlost utiče na kreiranje naših odluka u budućnosti. Kada prošli dani utiču na naše buduće odluke, ne kreiramo ništa drugo, nego ponovno proživljavanje situacije koje su se već odigrale u prošlosti!“ 

Vidite, mi smo zapravo silnim kukanjem i prepričavanjem izlizanih problema sebe osudili na to da ne primetimo  bilo kakav boljitak. Ako želite da promenite svoj život i da izađete iz začaranog kruga, morate se otarasiti svakog problema koji vas je šamarao.

I znam da je teško, ali zar vam nije teže da ceo život provedete u prošlosti i stresu koji se desio pre sto godina?

Pročitajte i… Kada počneš da rasteš, neko ti kaže “uozbilji se, život nije igra” i pokvari sve

Kada sam se ja borila sa svim nedaćama i tragedijama koje su me zadesile, i kada sam pokušavala da izbrišem prošlost i da nekako počnem da napredujem, čula sam jednu rečenicu koja me bolje i jednostavnije probudila nego bilo šta drugo.

„Kada otvorite frižider i osetite da u njemu nešto smrdi, da li ćete ga samo naparfemisati i zatvoriti? Ili ćete izvaditi sve iz njega, pobacati svu pokvarenu hranu, očistiti ga i dezinfikovati, pa ga tek onda napuniti svežom i zdravom hranom?“, Terri Savelle Foy

Ta žena je mene probudila više nego iko raznim citatima i rečenicama koje su mi ostale urezane u sećanju .Ali sam ja tu njenu rečenicu prenela na svoj način koji je još jednostavniji i prostiji.

„Ukoliko želite da vam život bude lepši i čistiji, prvo izbacite stare gluposti iz njega da bi bilo mesta za sve te nove, svežije mirise!“

Čak nekada može da vas zbuni i prošlost koja je bila lepa, a onda se desilo nešto što je poremetilo svu tu lepotu. Kada počnete da razmišljate na onaj poznati način: „Eh, kako je bilo lepo. Kako smo bili srećni, a sada je sve samo crnilo“ – pa čak i tada kreirate da vam bude sve gore i gore.

Ako se pitate na koji način da promenite svoju kreaciju, na koji način da napravite potpuno novu realnost, za početak prestanite da pričate o prošlosti. Samim stopiranjem te priče stopiraćete da vam se problemi samo vrte i da vas udaraju ui glavu kao bumerang koji se stalno vraća i udara gde najviše boli.

Kada ućutkate sebe onda počnite da planirate šta ćete uraditi sa svojim životom, počnite da donosite odluke koje će vam pomoći jer priča o problemima vam nikako neće pomoći da živite svoje snove.

Problem iz prošlosti će vam samo pomoći da se ne sapletete na istom mestu kao nekada, ali nikako ne sme da utiče na donošenje vaših odluka u budućnosti.Daću vam jedan prost primer kako to prošlost utiče na donošenje pogrešnih odluka koje nas samo vraćaju na isto mesto gde smo i bili.

Pročitajte i… Da, ja sam uspela bez dinara u džepu. Jedna rečenica je promenila SVE

Desi vam se da imate lošu vezu ili brak. Desi se da vas partner maltretira, da vas ne poštuje, da ne obraća pažnju na vas. Prekinete tu vezu i nakon toga, bez obzira koliko žudite za princem koji će biti totalna suprotnost od onoga što ste doživeli, vi se vraćate unazad i zbog bolnih situacija počinjete da govorite da su svi muškarci ili sve žene iste. Šta mislite, šta će vam se desiti? Počećete vezu sa nadom da će biti bolja, ali sa verom da su svi muškarci isti i sa strahom od istog ishoda… i na kraju ćete ponovo dobiti isto što ste imali ranije.

Znate da mnogo vas govori „Ja sam magnet za budale“, a Univerzum vam šapuće „Neka tako bude“! Dokle god vaše odluke budu zasnovane na vašoj prošlosti, bogami… vi ste osuđeni da budete magnet za pogrešne stvari!

Naterajte sebe na promenu, počnite da pričate o onome o čemu maštate. Pričajte „JA SAM MAGNET ZA LJUBAV, ZA NOVAC, ZA ZDRAVLJE“… Promenite vašu priču danas da bi vam bilo bolje sutra.

Vidimo se sledećeg petka uz još jednu šolju motivacije.

Za više tema pratite me na Facebook-u, Instagram-u i Youtube-u.

Tagovi: