Categories Blog

LAVA: Kako do idealne kilaže?

Verujem da ste nekada držali dijetu ili znate nekoga ko je bio na dijeti i onda je vrlo brzo vratio sve kilograme ili čak malo i dodao? Bavim se NLPom godinama i svakodnevno radim energetske tretmane i coachinge sa klijentima i ovo je sve više goruća tema kod nas.  Raznorazni preparati, dijete, vežbanje i sve čemu pribegavamo neće dati željene rezultate ako ne promenimo svoj način razmišljanja i sistem verovanja koji je ključan u kreiranju našeg fizičkog izgleda. Zbog toga u ovom tekstu nećete naći savete oko ishrane ili vežbanja, već 5 ključnih nivoa naše ličnosti koje ćete preispitati i shvatiti gde je ključ vaše idealne kilaže i kako ga promeniti.

Piše: Milica Lava Nikolić
International NLP Trainer & Coach, NLP Energy House
  1. Promeni svoje okruženje

Zapitajte se gde i sa kim živite? Da li vas ljudi sa kojima živite podržavaju ili sputavaju? Da li češće čujete kritike ili pohvale? Ukoliko živimo i radimo pod stresom, hrana je odlična uteha i način da zatrpamo teške emocije. Zato je najvažnije da se okružite ljudima koji veruju u vas i ohrabruju vas da ostvarite sve što naumite.

  1. Ponašaj se kao žena

Mi se ponašamo u skladu sa našom energijom. Ukoliko smo žensko, u nama treba da dominira ženska energija i obrnuto. Međutim, koliko žena znate koje samo pomeraju ormare, kose travu, nose pantalone (čak i muške modele) i govore da sve mogu same? Drage moje dame, ženska energija znači prihvatanje, primanje i suptilno usmeravanje. Ukoliko želite telesni balans, prvo postignite energetski balans tako da dozvolite da u vašem životu preovladaju principi ženske energije.

  1. Nauči da kažeš NE

Sposobnost da kažemo NE i ostanemo dosledni je jedna od najtežih lekcija koje kada usvojimo nam donesu i telesni balans. Imam klijentkinju koja svom mužu sve dopušta, čak prelazi i preko prevara, samo da je ne ostavi, a onda ode i najede se toliko da jedva diše. Što smo dosledniji u odnosima sa drugima i umemo da postavimo jasne granice, to ćemo lakše moći i sebi da postavimo granice u jelu i lako osetimo kada nam je dosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA