Lepa svaki dan: 3 make up trika za svež izgled

by | novembar 1, 2017

Pišući naslov sam shvatila da nam se poslednjih par godina sve sastoji iz trikova i caka da se nešto brže uradi jer je vremena sve manje a sve smo zahtevniji u pogledu estetike. Ali zaista, neke stvari ne treba da oduzimaju previše vremena a mogu biti podjednako efektne. Jedna od tih je primena nekih make-up poteza koja će vas momentalno učiniti da izgledate svežije i lepše.

 

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Posvetljeni uglovi očiju i predeo ispod obrve čini da delujemo budnije i odmornije. Ovo možete uraditi nekim finim krem korektorom koji će dati svežinu oku bez uvlačenja u borice.
Vratite se sa još jednim slojem u udubljenje podočnjaka da biste ga učinili vizuelno plićim a samim tim i lice manje umornim.

 

2. Začešljajte obrve i popunite ih senkom jer obrve koje izgledaju uredno i gušće daju ram oku, čine čitav izgled urednijim i doteranijim.
Vodite računa da luk obrve bude u skladu sa licem – pretanko iščupani repovi obrva ili previše visoko postavljeni čine da oko zapravo deluje spuštenije.

3. Rumenilo roze-narandžaste boje na najuzvišenijoj tački jagodica daje kontrast podočnjaku i čini da čitavo lice deluje podignutije i jedrije.
Ovo je odlična stvar kada ste jako umorni i osećate da se čitavo lice opustilo.
Krem rumenilo daje dodatnu svežinu zbog blistavosti koje pruža.

 

Bonus kada ćelimo da izgledamo zdravo i lepo je uvek kada nanosimo puder u nekoj toplijoj nijansi, posebno ako imamo takav ten.
To ne znači tamnijoj, jer što je puder tamniji od tena to nas zapravo čini da delujemo starije, već da je ton pudera topliji (malo žućkastiji ako imate taj ton kože).

 

Dobar trik za skretanje pažnje sa umornog lica, a kada nemamo vremena je i samo vešto nanet tečni puder, dosta maskare za otvoreniji pogled i ruž u jarkoj boji – nije bitno kojoj sve dok vam stoji tako dobro da odvlači pažnju sa svih drugih nedostataka 🙂

Pročitajte i…Lepa svaki dan: 3 make-up trika za svež izgled

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu!

Tagovi:

top