Lepa svaki dan: 9 beauty stvari koje morate da imate u torbici

by | novembar 8, 2017

Ženama se često dešava da odustanu kada krenu da pakuju neseser koji će nositi sa sobom u toku dana jer preteraju sa količinom, budući da se sve deluje važno ili zaista nose tu nerazumnu gomilu svega tokom dana 🙂 Trik je u nošenju multifunkcionalnih proizvoda za negu i lepotu da biste uštedeli mesto, a uvek u toku dana mogli da se doterate ako nastavljate negde dalje. Sve ove stvari mogu biti u veličini uzorka ili onih mini pakovanja koja se sad mogu naći u drogerijama.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Ovaj neseser takođe može stajati u kolima. Ono što sam primetila još tokom perioda kada sam radila od 9 do 17h je da kada primenim ove korake da se osvežim nakon posla, čak i ako nema objektivne potrebe jer se ništa nije pomerilo, osećala sam se kao da sam „presekla dan“ i da mi počinje skroz drugi deo dana, nasuprot onom kada bez ikakve korekcije samo produžite sa posla i dođete noću kući sa osećajem da ste radili čitav dan iako ste poslednjih par sati proveli na večeri npr.

Ovo su 9 stvari koje morate da imate u vašoj torbici:

1. Obične maramice  za sve situacije i kao spas za upijanje viška sjaja kad čelo prosija,kao  i Intimo jer su tako neutralne da ih možete koristiti za sve vrste osvežavanja uključujući skidanje šminke.

2. Konac za zube i žvake, jer se milion puta desi da nešto jedemo u toku dana i da pomislimo koliko bi konac bio dobra stvar, a i neka istraživanja pokazuju da ljudi koji redovno čiste zube nakon svakog obroka zaista imaju dugoročno manje problema sa njima.

3. Multifunkcionalna kremica koja se može koristiti na rukama, licu, telu… gde god vidimo suvu kožu. Odlična je za hladno vreme kada je koža sklona pucanju i spas u situacijama kada idete na trening nakon posla i želite da skinete šminku maramicama i namažete nešto na kožu da ne bi zatezala.

4. Korektor, jer šta god da se u toku dana promeni sa šminkom ili skine, na kraju će izgledati dobro ako dodate malo korektora u uglove očiju ili dodatno kamuflirate flekice ako se negde izbrisalo.

5. Maskara. jer može poslužiti i za trepavice i za davanje dodatne konture oku ukoliko je utrljate skroz u korek trepavica.

6. Karmin u jarkoj nijansi – za situacije kada želite da svoj dnevni make-up prepravite jer idete negde odmah nakon posla ili obaveza. Odaberite neku nijansu koja se u maloj količini, može naneti i na obraze umesto rumenila.

7. Ukosnice i gumica su uvek dobrodošli jer ne zauzimaju mesto a često zatrebaju, bilo da vam prosto zasmeta kosa, ili da se neočekivano zamasti i „padne“ pa izgubi oblik.

8. Mali dezodorans i tester parfema – za vraćanje svežine i tog lepog osećaja kao da ste tek izašli iz kuće.

9. Ženske potrepštine – dnevni uložak ili tamponi, za svaki slučaj.

Iako će se u velikom broju situacija desiti da vam uopšte ne trebaju, uvek bude momenata kada smo presrećni što ih imamo uz sebe, makar za svaki slučaj.
Za sve one koje idu kolima uvek, dobro je imati dodatnu odeću u kolima.  Moj prijatelj i kolega je u kolima uvek imao dve kombinacije: jedna je varijanta za teretanu ako oseti da mu se ide u povratku sa posla, a druga je casual garderoba za piće nakon posla, jer kaže da mu to uveče kad dođe kući pomogne da se oseti kao da i nije radio nego zapravo uživao čitav dan 🙂 I na njemu je to zaista radilo, pa zašto da ne isprobamo 🙂

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top