Lepa svaki dan: Beauty priprema za proleće!

by | mart 5, 2019

Izgleda da prvi zraci sunca i topliji dani u nama bude motivaciju da postanemo najbolja verzija sebe i inspirišu nas da preduzmemo razne korake na tom putu.
Zato sam rešila da izdvojim moje preporuke tretmana i postupaka koju nas pripremaju za proleće i omogućavaju da zablistamo!

 

URADITE TRETMAN LICA

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Lice je samo po sebi najizloženiji deo koji trpi sve promene – toplotne, sunčeve zrake, različit make-up i zaista zaslužuje jednu ozbiljniju negu pred prolećne dane i prve zrake sunca. Sve i da ništa drugo ne uradite jedan TRETMAN LICA pravi veliku razliku jer će u okviru njega koža dobiti ono što joj treba – uklanjanje mrtvih ćelija, masažu, profesionalnu hidrataciju.

Proleće je idealan period i za uvođenje NOVIH PROIZVODA ZA NEGU u smislu drugačijih tekstura i namena proizvoda jer se menjaju i potrebe kože. Možete potražiti laganije formule koje izuzetno hidriraju kožu i uključiti i SPF u redovnu negu, posebno ukoliko imate fleke ili ste skloni depigmentacijama.

 

RAZMISLITE O ESTETSKIM ZAHVATIMA

Ovaj period je idealan i za neke ESTETSKE PROCEDURE. Pre svega  BOTOX jer će delovati preventivno na bore koje nastaju mrštenjem zbog sunca. Ili PRP obogaćen hijaluronom koji će regenerisati kožu, povećati njenu otpornost, vratiti hidriran, svež i jedar izgled kao i  usporiti dalje starenje. Ono što znam je da ću uskoro ponoviti klasični PRP tretman kako bih ubrzala regeneraciju kože i oporavak nakon epizode sa aknama. Ukoliko radite bilo koju estetsku proceduru odaberite pravog stručnjaka za to.

OSLOBODITE SE CELULITA I VIŠKA KILOGRAMA

 

KADA JE U PITANJU TELO, najčešće muke su suva koža i celulit (kao i zimski kilogrami viška).

PILING i adekvatna hranljiva nega ( obožavam NIKEL Ružin maslac za telo jer oporavlja kožu) će rešiti ovaj problem.

KLASIČNE LIMFNE DRENAŽE I ANTICELULIT MASAŽE su najprirodniji i najblagotvorniji način da se pokrene organizam, izbaci suvišna tečnost i smanje obimi, a MEZOTERAPIJA TELA je tretman koji se meni pokazao kao nešto što mi izuzetno prija. UKOLIKO JE URAĐENA ADEKVATNO (a to podrazumeva da vam doktor na osnovu rezultata krvne slike, stanja organizma i estetskih potreba odredi koktel koji će imati najbolje dejstvo).

MEZOTERAPIJA omogućava brže izbacivanje toksina iz organizma, pomoć pri mršavljenju, uklanjanju celulita i smanjenju obima, kao i prolepšavanje kože. Ovo je tretman koji ću definitivno ponoviti u ovom prolećnom periodu jer pruža i dodatnu energiju zahvaljujući eliminaciji toksina.

PEDIKIR I TRAJNI LAK na rukama i na nogama su nešto što zaista u ovom period štedi vreme i čini da uvek izgledamo sređeno i uredno.

NEGA KOSE: VREME JE ZA PROMENE!

NEGA KOSE je uvek posebna priča jer kosa prva strada kada poželimo neku promenu. Kada me neko ko se inače farba pita da li da uoči proleća napravi neku promenu, ja uvek kažem veliko DA! Slojevitije šišanje, svetliji pramenovi uz lice, talasi, neka varijanta šiški… sve to unosi neki razigraniji izgled i inspiriše vas na eksperimentisanje.

Ono što je važno je ne zaboraviti POSEBNU NEGU i za to je uvek odlično uraditi neki PROFESIONALNI TRETMAN NEGE ili odvojiti jedan dan nedeljno kada ćete kosu dobrooo upakovati, pustiti da odstoji, isprati, prosušiti samo u temenu i ostaviti dužinu da se prirodno osuši bez stilizovanja.

Tada je možete uviti metodom na traku, isplesti riblju kost ili napraviti zanimljivu punđicu.

Ono sa čim nikako ne može da se pogreši a što ne zahteva nikavo posebno ulaganje je redovna nega, piling i masaža koju možete samostalno uraditi. Tu je još jedan neizostavan pomagač – boravak na svežem vazduhu i kretanje u prirodi: nekada deluje baš poput profesionalnog tretmana!

Foto:www.barefootblonde.com

Tagovi:

top