Lepa svaki dan: Da li zaista koristite sve čari leta?

by | jul 11, 2018

Pre par dana sam išla na Adu u šetnju i po ko zna koji put potvrdila jednu stvar – ko ume da uživa, uvek će naći načina za to, bez obzira gde je. Nasuprot tim ljudima, postoje oni koji čekaju more i uživaju u tih letnjih 10 dana, dok sve prethodne nedelje jedva čekaju more, a one nakon kukaju što su se vratili. Ne znam u koju grupu spadate ali sudeći po onome što sam videla na Adi pre neki dan, oni iz prve grupe, koji umeju da uživaju na moru, na Adi ili u nekim drugim aktivnostima, oni se sigurno najviše zabavljaju. I naravno da me je ovo saznanje podstaklo da napravim neku vrstu podsetnika za sve lepe, letnje aktivnosti, jer kao neko ko je zagovornik svakodnevnih rituala koje unose lepotu i radost u život, uvek razmišljam šta još može biti lepše samo ako shvatimo da treba da se posvetimo malo više :

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

1. Ada ili reke, kad je već pomenuto u samom početku, nude toliko mogućnosti – od sunčanja, preko kupanja, igranja društvenih igrica pod suncobranom ili čitanja knjige. Ada, pogotovu radnim danom, ako imate i tu vrstu mogućnosti, ukoliko ste freelancer ili student, zaista pruža osećaj kao da ste na moru.

2. Roštilj druženje, ili ako vam je to suviše toplo i komplikovano, onda bilo koja vrsta piknika ili obično Mohito okupljanje u nečijem dvorištu, ili na nekom od mesta popularnih za izlete. Nekad se desi da usled puno obaveza zaboravimo kako takve stvari mogu biti zanimljive i uneti pozitivnog raspoloženja.

3. Uživanje u šetnji rano, rano ujutru ili prosto u kafi na terasi i ovo je najveći podsetnik za mene, budući da mi se često desi da ujutru odmah po ustajanju krenem da radim skroz druge stvari, a tih pola sata boravka napolju, dok se grad budi, pa makar i na terasi, unosi toliko radosti i energije da ne bi smelo biti preskočeno.

4. Odlazak na pijacu – i odmah da se ogradim, jasno mi je da veliki broj domaćica to zaista radi i ne posmatra to nikako drugačije nego kao obavezu i neminovnost, ali nažalost veliki broj nas, u brzom tempu života, ipak posegne za kupovinom u marketima. Međutim, prošli vikend sam sa prijateljem rano ujutru otišla na pijacu, odabrala najlepše sveže voće, povrće i jaja, sela na kafu i doručkovala toplo pecivo iz obližne pekare – ne mogu ni opisati koliko sam uživala.

5. Ponašajte se kao turista u rođenom gradu jer sam 100% sigurna da svi zaboravljamo koliko to naš grad ima da ponudi jer smo naviknuti na njega. Ipak, ako jedan dan odvojite i radite sve onako kako biste radili da ste prvi put negde, sigurna sam da će grad pokazati svoju drugu, zanimljiviju stranu.

6. Napravite razne osvežavajuće napitke sa limunom, limetom, svežim bobicama i komadima voća. Izgleda dekorativno, jako je ukusno i pravo je letnje piće koje uvek možete imati u frižideru.

@lepasvakidan

7. Umesto kukanja što je napolju prevruće, skuvajte se pošteno pa kad dođete kući istuširajte se hladnom vodom i obucite najlaganiju haljinu, jer možda jeste prijatno kad vam je prijatno, ali tako nikad nećete znati koliko je dobar osećaj kada se posle vrućine i tuširanja osetite kao novi.

I mogla bih tako u nedogled da nabrajam sve divne stvari koje se mogu raditi leti, ali i u ostalim godišnjim dobima, jer kao što rekoh na početku – ko ume da uživa, uvek nađe načina za to. Zato, ne odlažite uživanje za odmor ili posebne trenutke, obavežite se sebi da uradite bar 3 divne letnje stvari svakog dana!

LEPA SVAKI DAN: 5 navika koje loše utiču na kožu

 

Tagovi:

top