Categories Blog

Lepa svaki dan: Greške koje nam koža ne oprašta

Svi znamo za one tipične greške koje nam koža ne oprašta poput sunčanja, solarijuma, čeprkanja i samostalnog “čišćenja” i ostalo…
Ali postoje i one koje su skrivene i to u našu najbolju nameru da koži damo što više i učinimo je što zdravijom, a ove mogu biti i gore baš jer ih ne primećujemo i ni ne znamo gde grešimo i kako to da korigujemo.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Neke od njih su sledeće:

1. Preterano čišćenje lica gotovo da je jednak greh kao i nikakvo čišćenje samo u obrnutom smeru 🙂
Preterano čišćenje isušuje kožu, uklanja njen zaštitni sloj čineći je na kraju i masnijom i problematičmijom kroz vreme.
Skidanje šminke laganim mlekom i umivanje toplom vodom uveče i samo umivanje mlakom vodom ujutru su sasvim dovoljni uz redovnu negu, bez obzira na tip kože.

2. Prevelika količina proizvoda za negu, kojoj smo često sklone iz želje da nešto posebno tretiramo i nahranimo, a koža zapravo može da primi određenu kličinu proizvoda i sve ostalo je samo višak i nešto što može umastiti kožu.

3. Agresivno i prečesto skidanje nausnica je greška koju pravi veliki broj nas iz želje da uvek budemo bez ijedne dlačice, a zaprvo prečesto skidanje površinskog sloja kože na tom delu samo povećava rizik od depigmentacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA