Lepa svaki dan: Kako se pripremiti za leto – od skidanja do sunčanja?

by | maj 9, 2018

Ima jedna šala koja kruži internetom a možda sam je nekad I podelila sa vama: “Sezona smršaću do leta je zvanično zatvorena, sezona smršaću do Nove godine može da počne!” 

Iako ovaj tekst i nema neke veze sa mršavljenjem, nekako mislim da smo svi skloni velikim obećanjima šta ćemo uraditi do leta, do ovog datuma ili onog i da nas često dočeka to nespremne.

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

Ja svake godine sebi kažem da ću do onog prvog skidanja u kratku haljinu ili kupaći uraditi neke stvari:  ozbiljnije vežbati, obaviti sve anticelulit masaže i tretmane, otići napokon na tu epilaciju, potamneti malo dok vozim bicikl na Adi (što radim NIKAD) I onda se ne okrenem i već je 30C i treba da se pakujem za more!

E sad, šta uraditi ako ste i vi ove godine u sličnoj situaciji i ako ste kampanjac kao i ja, ali volite ipak da sve bude na mestu?

Ove godine sam otkrila neke SPAS U ZADNJI ČAS stvari koje su mi jako pomogle:

  1. TRAJNA EPILACIJA je nešto što sam odlagala oduvek i uvek se setim u poslednji čas kada je već kasno. Nedavno sam, iz želje da se samo raspitam, otišla u Dermaville centar i tamo su mi rekli da je jedino potrebno da se ne sunčam 2 nedelje pre I posle tretmana I to je NAJBOLJA STVAR KOJU SAM URADILA! Posle prvog tretmana su se dlačile nakon 7-10 dana maltene zaustavile sa rastom I uopšte ih nema. Iako nije idealno rešenje jer kažu da se posle 2.-3. tretmana situacija menja, može biti odlično rešenje 2 nedelje pred more ili udarnu sezonu da budete skroz mirni sa tim problemom.

Ima već par nedelja kako sam možda samo par puta uzela brijač u ruke i toliko sam srećna zbog toga!

  1. Mezoterapija tela i/ili maderoterapija u zavisnosti od toga šta vam je potrebno I koliko je problem celulita izražen. I iako je najbolje o njemu misliti u decembru i tokom cele godine, realno je da većina žena shvati tek pred leto da se situacija može unaprediti. Za one sa izraženijim celulitom ili viškom kilograma, mezoterapija može biti idealna podrška koja daje jako brze rezultate, dok je kod onih kojima je potrebno samo malo podrške popularna masaža oklagijama spas!

Nešto mi govori da posle zime posvećene uglavnom poslu treba da primenim kombinaciju jer znam da mi ništa ne pomogne u izbacivanju viška vode i toksina, prolepšavanju kože, dobrom osećaju, preoblikovanju i smanjenju celulita kao vitaminski mezo kokteli dr Ioanne.

Još jedna fenomenalna stvar kao podrška je popularna Sassy voda (limun, nana I krastavac) kao i različite kombinacije čajeva koje pomažu izbacivanje vode i štetnih materija i neminovno smanjuju vidljivost neravnina pa čak i da ništa drugo posebno ne primenjujete osim malo pažnje u ishrani.

  1. Pravilna nega kože i tu su dve stvari važne: ZAŠTITNA ULOGA uz preparate koji sadrže SPF I obavezno koriščenje tečnog pudera ako imate flekice na licu, do masnijih, bogatih formula za negu tela kao što je moj omiljeni Nikel maslac za telo koji uklanja stress prvog skidanja u kratku haljinu jer čini kožu toliko blistavom I negovanom I mekom. Masnija, blistava formula ovakvih proizvoda pomaže da se kamuflira I pokoja neravnina, a bleda koža deluje kao pokazatelj nege, ne zimskih meseci provedenih u zatvorenom.

Adekvatan piling tela, bogata formula poput ovog maslaca i redovno mazanje čine kožu tela da izgleda divno, a zaštitni faktor na svim izloženim delovima i sloj tečnog pudera sprečavaju oštećenja na koži.

Ovo je posebno važno za sve devojke i žene koje imaju problem sa bubuljicama i aknama – to što ih sunce inicijalno ublaži je samo zatišje pred problem koji nastane ako sunčate problematičnu kožu.

  1. Priprema za sunčanje i blaga preplanulost su ono što nas sve zanima jer SVE izgleda lepše na tamnijoj koži! U idealnim okolnostima, dovoljno je vikendom odvojiti po sat vremena za neku aktivnost u prirodi da bi se dobila zdrava preplanulost i pripremila koža za postepeno tamnjenje, naravno uz zaštitu.

Druga dobra opcija su i sredstva za samotamnjenje koja mogu dati fantastične rezultate i učiniti da izgledate kao tigar ako ih ne nanesete lepo, zato budite pažljivi! Dobar piling i bogata nega kože, pa tek sutradan mazanje sredstva za samotamnjenje počev od stopala pa naviše umanjuju mogućnost šarenila.

  1. Nezaobilazni detox pomaže da se za svega par dana smanjite za broj, osećate energičnije, prolepšate kožu, osetite srećnije!

Detox predloga ima million – od konzumiranja hladno ceđenih sokova, do jedenja samo voća  povrća, preko izbacivanja samo mleka, šećera i brašna. Koja god da je opcija, definitivno je da je detox spas u zadnji čas koji mi je mnogo puta pomogao ne samo da se brzo osetim lepše, nego i pripremio na neke važne aktivnosti i bolju brigu o sebi!

  1. Promena načina šminkanja i uvežbavanje jednostavnih frizura doprinose da se osećamo rasterećenije u letnjem period. Iako ja nisam osoba koja često pravi frizure, leti primetim da me opterećenje stilizovanjem kose nekad čini da odustanem od nekih pametnih aktivnosti kao što je recimo svakodnevna fizička aktivnost. Par jednostavnih frizura (pletenice, messy bun, različite varijante repova) čine da izgledamo dobro a da ne moramo sušiti kosu fenom uvek.

Šminka koja se meni pokazuje kao odlična leti je sva vrsta kremastih proizvoda, posebno onih višenamenskih koje treba imati i kod sebe ako želite da se osvežite posle posla – korektor, kremasto rumenilo koje možete staviti na jagodice, kapke i usne i smo upiti maramicom ukoliko se oznojite pa obnoviti u toku dana, dopunjeno sa maskarom, olovkom za obrve i nekim eyelinerom u olovci koji se lako nanosi.

Ono što se uvek trudim da imam u kolima, a posebno leti je jedan neseser u kom se uvek nađu vlažne maramice, dezodorans, gumica I ukosnica i par komada šminke – za sve one situacije kada je letnji dan dug a želja da se osećamo i izgledamo lepo prisutna kao I uvek J.

Da li ste od onih koji se za leto pripremaju na vreme ili ste pre kampanjci?

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Beauty proizvodi koje morate imati na putovanjima

 

 

 

Tagovi:

top