Categories Blog

Lepa svaki dan: Obaveze koje izbegavamo, a donose lepo raspoloženje

3.Trening verovatno spade u one stvari koje mnogo ljudi odlaže, a kad ode pomisli da nikad neće napustiti…do prvog odlaganja. Ali, ma koliko volje zahtevao prvi odlazak, svaki sledeći je neuporedivo lakši sve dok nam više ne treba voljni momenat da krenemo, nego nas ka treningu vuče potreba.

4. Vođenje računa o ishrani – odnosno, sprovođenje posebnog režima, sigurno spade u sam vrh stvari koje mrzim da radim jer mi je sve milije u tom trenutku osim onoga što je zaista zdravo i preporučeno jesti. Čak mi se čini da sam od onih koji bi, kad bi im bio zabranjen samo brokoli, hteli samo to baš iako ga čak ne podnosim. Ali kad se nakanim i započnem da pazim šta jedem, to prenese taj neki osećaj istinske brige o sebi i na sve druge segmente života, učini me budnijom, aktivnijom, vise motivisanom, poletnijom… Do te mere da dok pišem ove redove i sama ne verujem da nekad (često) prestanem to da radim.

5. Čišćenje kuće je jedina stvar sa spiska koju ne izbegavam ama baš nikada jer sam shvatila da utrošak vremena, trud i napor koji zahteva nisu ništa naspam tog osećaja mira kada završite i sve u kući blista i miriše. Dugo sam se pitala da li je vreme koje investiram u to protraćeno i šta bih mogla da uradim bolje za taj period ali sam shvatila da na tom tasu pobeđuje osećaj koji nastane kada vidim efekat i onaj osećaj mira koji donose taj fizički rad tokom kog možete slušati nešto zanimljivo, razmišljati o planovima ili različitim stvarima ili prosto raditi.

Mislim da ovakvih stvari ima još mnogo, mnogo I iako neke zaista samo oduzimaju vreme koje bi bilo kvalitetnije potrošeno kad bismo ga investirali u posao, nekad ih je potrebno uraditi jer nam ipak donose puno toga lepog. I ja se svakog dana svesno podsećam na to J

Zanima me, šta vi izbegavate a ispostavi se da vam pričinjava zadovoljstvo kad se ipak nakanite I uradite?

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Kako se pripremiti za leto – od skidanja do sunčanja?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA