Lepa svaki dan: Probudite se lepši

by | jul 25, 2018

100% sam sigurna da nisam jedina kojoj s vremena na vreme dođe da se oseti bezveze jer je lice loše, kosa neposlušna, obrve baš ne slušaju… U tim situacijama uvek primenim isto – uradim neke večernje rituale koji omoguće da se ujutru probudim lepša i da se osećam bolje. Prosto osetim da se uz sve to i prospavanu noć nekako napravi presek i zaista se osećam lepše.

Plus, za sve imam predlog proizvoda koji neverovatno pomažu!

Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

LICE

Kada dođete u situaciju da je koža neposlušna, ten bezveze ili se lice upali, ono što uglavnom primenjujem je piling (menjam ih ali najviše volim Eucerin Dermo pure i Loreal Sugar Scrubs), neka fina maska u zavisnosti od potreba kože i Flogocid mast na upaljena mesta. Njega sam sigurno već pominjala, ima ga u apoteci i neprevaziđen je za upale. Bukvalno preko noći pomogne da se ta bubuljica ili iritacija od depilacije primiri.

Nanosim ga nakon kompletnog čišćenja, a pre kreme na mesta gde je potrebno, a nekad i dodatni sloj preko kreme.

Dodatni proizvod idealan za oporavak kože oko očiju, posebno ako vam se vidi umor od stalnog gledanja u računar i slabog spavanja je SEPHORA Avocado Eye mask – sheet maskica za podočnjake koja za 15ak minuta tako savršeno hidrira  predeo ispod očiju, da se vidi primetna razlika u svežini. Možete je držati i u frižideru za efekat hlađenja.

OBRVE

Nedavno sam imala priliku da isprobam Maybelline Brow Tattoo Gel koji je neverovatan proizvod! Nanosi se kao farba na obrve, u obliku koji želite i možete prespavati sa njim. Ujutru kad ga skinete obrve i koža su ofarbani i efekat traje oko 3 dana. Idealno je za žene koje dosta vremena gube na crtanje obrva, za one koje se ne šminkaju ili žele gušći efekat. Jedina mana je što mi boja ponekad, tokom faze kada blede ode malo na narandžasto (moja nijansa je medium brown) ali to kamufliram sa malo senke za obrve.

KOSA

Savet koji su mi dali u mom salonu i koji mi je spasio kosu jeste da se jednom nedeljno potrudim da baš iznegujem kosu, posebno jer je stalno stilizujem toplim aparatima.

Jednom nedeljno, nakon pranja, pakovanje ostavim na kosi i prespavam tako, pa je ujutru operem. Kosa bude meka, dubinski nahranjena kao posle tretmana.

Ipak, proverite da li i sa vašom maskom to sme da se radi (ja koristim Kerastase maske i to mi se pokazalo kao odličan ritual).

TELO

Blistava koža i meke pete su imperativ tokom leta, a baš ih je tad najteže održavati, posebno kada su pete u pitanju.

U situacijama kada osetim da mi je koža bez sjaja, da sam otečena, da mi nije ni do čega, jedna stvar uvek pomaže:

Piling lufa rukavicom i to doooobar, a onda bogat sloj Nikel maslaca sa ružom ili njihovog ulja za cirkulaciju. Savršeno neguju kožu, vraćaju blistavost, a ulje za cirkulaciju podstiče drenažu te se neretko malo i izmasiram sama. Od njihovih proizvoda koristim i kremu za stopala i pete, koja nakon pedikira na suvo (samo turpijom na suvo zagladim pete turpijanjem) učini stopala divno mekanim do ujutru, posebno ako ih neko vreme držite bogato namazanim u čarapicama.

Nekad se put do boljeg osećaja i vraćanja elana nalazi u nekim takvim, naizgled običnim stvarima. Primetila sam da uvek kada se osetim loše i umorno iz bilo kog razloga, ovi koraci kojima sredim sebe i pobrinem se za sebe, učine da se ujutru probudim zadovoljnija, lakša, odmornija i spremnija za sve izazove, zato ako nemate običaj da ih primenjujete, isprobajte pa javite rezultate!

Tagovi:

top