Lepa svaki dan: Stvari koje unose radost i motivaciju u svaki dan

by | mart 28, 2018

Mislim da ne postoji osoba koju povremeno ne uhvate bezvoljni  lenji dani kada je sve nešto teško i ne da nam se da uradimo ni neke obične stvari.

I to je skroz ok, posebno ukoliko je iza nas naporna nedelja i sustigao nas je umor. Međutim, ukoliko se prepustimo tom osećaju i uhvatimo negativan talas ( znate ono kad vas jedan dan sve mrzi, pa gledate serije, a sutradan ste umorni od jučerašnje lenjosti, a i jeli ste gluposti neke pa ste sebi teški i onda ne odete na trening, a pošto to niste uradili nekako nemate energije ni za taj večernji izlazak i tako jedan dan postane 5, dok ponovo ne uhvatimo onaj pozitivan niz J ) gubimo na onom zaletu i motivaciji koja nas pokreće.

Zato verujem da je odlično kada SVAKOG DANA uradimo neke stvari koje, čak I kada smo lenji ili umorni, ne dozvole da skrenemo sa puta već unose radost, polet i motivaciju.

  1. Istegnite se – I ovo vise pišem kao podsetnik sebi jer to često zaboravim! Ali ukoliko ujutru odmah po ustajanju dok pijete čašu vode, limunade ili čaj, uradite par vežbi za istezanje momentalno ćete se oseti budnije, poletnije i kao da ste uradili nešto dobro da pokrenete organizam. Još jedna stvar koja definitivno radi posao je masaža lufa rukavicom jer pokreće limfu i uz tuširanje nakon toga osećate se lagano i energizovano!

    Tamara Ćosić, beauty advisor and educator, www.lepasvakidan.rs

 

  1. Namestite krevet i ulepšajte nešto oko sebe – ne samo jer vas taj mali zadatak pokreće na naredne zadatke nego jer kada je krevet namešten čak i da se vratite posle u njega da čitate, nećete se osećati kao da gubite vreme nego da je to svesna opuštajuća odluka (koja je nekada preko potrebna!). Čak i malo pomeranje rasporeda biljaka, mini organizacija nakita, ili lepa postavka za doručak bude inspiraciju.

 

 

  1. Poslušajte nešto inspirativno ili pogledajte inspiraciju na Pinterestu za bilo šta što je predmet vašeg interesovanja u tom trenutku. Kada slušamo nešto pozitivno ili pogledamo slike nečega ka čemu težimo, odmah dobijemo više volje da se pokrenemo.

 

  1. Sredite se – čak i ukoliko ćete čitav dan provesti kod kuće. Ne mislim tu na filmski izgled neki ili nužno savršenu frizuru, ali kada se jutro započne sređivanjem, makar onim osnovnim: tuširanje, nameštanje uredne kose, minimum šminke odmah se osetite spremnije za dan i sve izazove!

 

  1. Razmišljajte u slikama: budite prisutni u trenutku – e ovo je zanimljivo za objasniti J Znate ono kad čitate knjigu i opisuju kako je glavna junakinja šetala po parku a suvo lišće je pucketalo pod nogama, ili kako je sela u kafić i uživala u vreloj, svežoj kafi i toplom dževreku sa krem sirom – zar vam se nije desilo da odmah pomislite kako biste voleli da šetate tamo ili probate šta ona jede? 🙂 ( Ako se ovo samo meni događa, sama ću potražiti stručnu pomoć 😀 )

Kada obratite pažnju da budete prisutni u trenutku i uživate u svim lepim stvarima koje vas okružuju, onda se nesvesno trudite da od svakog trenutka pravite nešto posebno, a samim tim ste mnogo srećniji i motivisaniji za druge lepe stvari.

 

  1. Pomozite nekom ili udelite kompliment – jer usrećivanje drugih unosi radost i u naš život. Jednostavno:)

 

  1. Uradite nešto drugačije, nešto novo svakog dana – nije važno da li je to nova frizura samo, ili je da isprobate vožnju rolera ukoliko nikad niste. Kada isprobate nešto novo, budi se osećaj uzbuđenja i neka nova pokretačka energija.

 

  1. Napišite svoje ciljeve ili se podsetite onih najvažnijih svakog dana, jer ćete tako podesiti fokus na ono što vam je bitno i podsvesno biti motivisaniji da preduzmete korake ka ostvarenju.

 

  1. Zagrlite nekog koga volite, pomazite ljubimca, nađite pola sata vremena za ljude koje volite i zabavu, jer je osećaj povezanosti (sa sobom, sa ljudima, sa ciljevima) osnov radosti i motivacije.

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Unesite prolećnu energiju u kuću uz minimalno ulaganje

 

Tagovi:

top