Categories Blog

Lepa svaki dan: Zimska nega lica i tela

4. Iskoristite zimu da se rešite fleka i pigmentacija ili da u potpunosti regenerišete pete. Zima je idealna za hemijske piling i tretmane voćnim kiselinama. Budući da ima najmanje sunca a da je leto još daleko, ovaj period je idealan za ove procedure. Važno je samo da odaberete pravog stručnjaka koji će znati da odabere tretman za vas i da pratite sva uputstva o zaštiti.
Lično zimu često koristim za kompletnu regeneraciju peta koje su tokom leta izložene jako nošenjem sandala i koje sam prinuđena da nožićem sređujem.
Na početku svake zime, uradim detaljan pedikir na kom nožićem skinemo sav višak, a onda narednih par meseci svakih par dana pre kupanja isturpijam pete na suvo, uradim piling nakon kupanja i bogato ih hidriram kremom posle koje obučem čarapice. Već posle par nedelja razlika je očigledna i gubi se potreba za agresivnijim pedikirom.

5. Ne zaboravite usne i šake – koje najčešće stradaju od hladnoće.
Usne su posebno ugrožene popularnošću mat karmina a šake jer često zbog telefona ni ne nosimo rukavice.
Potrudite se da uvek nakon pranja namažete kremu, posebno kada izlazite napolje ili kada su vam ruke dugo u vodi, a ono što pomaže je da uvek imate kremicu uz sebe.
Nedavno sam uvela i redovan piling usana koje mi se suše od korišćenja mat karmina i oduševio me je Frank Body lip scrub iz Sephore koji poslednjih dana koristim u kombinaciji sa Lano Lips balzamom za usne koji ih do ujutru u potpunosti regeneriše, a na hladnom, zahvaljujući svojoj teksturi, deluje kao neki zaštitni film.

Iako mnoge devojke jedva čekaju leto jer se tad osećaju najbolje i uz manje truda kada su preplanule postižu lep izgled, ja verujem da je zima idealan period da se posvetimo sebi.
Tokom zimskog perioda manje izlazimo i imamo više vremena da se posvetimo sebi – od nege do treninga, a period u kom smo manje izloženi i suncu i toploti možemo iskoristiti i za neke lepe transformacije – bilo to uklanjanje fleka, mršavljenje ili regeneracija kože stopala 🙂

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Greške koje nam koža ne oprašta

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA