@lepasvakidan preporučuje: 5 saveta za negu lica i tela tokom zime

by | 22 januara, 2020

Zimski period donosi brojne radosti posebno u toku praznične sezone, ali i pojedine muke, posebno sa kožom lica i tela i ispucalim usnama.

Foto: privatna arhiva, @lepasvakidan Tamara Ćosić, beauty blogerka

l1. Počnite sa tretmanom lica – čak i ako imate savršenu kožu koja nema nijedan problem, nije na odmet na početku sezone uraditi tretman koji će skinuti mrtve ćelije i omogućiti kremi da bolje deluje.

2. Promenite ili prilagodite negu ukoliko vaša omiljena krema ima bogatiju formulu za zimu – jer je zimi potrebna gušća i bogatija nega i to ne samo lica, nego i tela. Kreme poput Vichy Aqualia Thermal imaju 2 varijante – laganu i bogatu, a isto važi i za Nivea losion i mleko za telo. Zimi odaberite bogatiju negu jer je u ovom periodu pored hidratacije koži potrebna i „jača ishrana i zaštita“.

3. Uvedite nedeljne rituale – u vidu laganog pilinga i negujuće maske kako biste sprečili pojavu ili uklonili posledice perutanja kože.
Važna stvar je da posle ovoga ne izlazite na leden vazduh već umasirate kremu i prespavate. Dobra stvar za dodatnu hidrataciju nije da odjednom nanesete gomilu kreme – već da nanesete jedan sloj i tek kad ga koža upije posle par minuta nanesete još jedan.
Ovaj nedeljni ritual volim da primenjujem i za telo – ništa lepše nije nego kada se zimi namažete bogato kremom i lice i telo i u pidžami uvučete u topao krevet 🙂

 

4. Iskoristite zimu da se rešite fleka i pigmentacija ili da u potpunosti regenerišete pete. Zima je idealna za hemijske piling i tretmane voćnim kiselinama. Budući da ima najmanje sunca a da je leto još daleko, ovaj period je idealan za ove procedure. Važno je samo da odaberete pravog stručnjaka koji će znati da odabere tretman za vas i da pratite sva uputstva o zaštiti.
Lično zimu često koristim za kompletnu regeneraciju peta koje su tokom leta izložene jako nošenjem sandala i koje sam prinuđena da nožićem sređujem.
Na početku svake zime, uradim detaljan pedikir na kom nožićem skinemo sav višak, a onda narednih par meseci svakih par dana pre kupanja isturpijam pete na suvo, uradim piling nakon kupanja i bogato ih hidriram kremom posle koje obučem čarapice. Već posle par nedelja razlika je očigledna i gubi se potreba za agresivnijim pedikirom.

5. Ne zaboravite usne i šake – koje najčešće stradaju od hladnoće.
Usne su posebno ugrožene popularnošću mat karmina a šake jer često zbog telefona ni ne nosimo rukavice.
Potrudite se da uvek nakon pranja namažete kremu, posebno kada izlazite napolje ili kada su vam ruke dugo u vodi, a ono što pomaže je da uvek imate kremicu uz sebe.
Nedavno sam uvela i redovan piling usana koje mi se suše od korišćenja mat karmina i oduševio me je Frank Body lip scrub iz Sephore koji poslednjih dana koristim u kombinaciji sa Lano Lips balzamom za usne koji ih do ujutru u potpunosti regeneriše, a na hladnom, zahvaljujući svojoj teksturi, deluje kao neki zaštitni film.

Iako mnoge devojke jedva čekaju leto jer se tad osećaju najbolje i uz manje truda kada su preplanule postižu lep izgled, ja verujem da je zima idealan period da se posvetimo sebi.
Tokom zimskog perioda manje izlazimo i imamo više vremena da se posvetimo sebi – od nege do treninga, a period u kom smo manje izloženi i suncu i toploti možemo iskoristiti i za neke lepe transformacije – bilo to uklanjanje fleka, mršavljenje ili regeneracija kože stopala 🙂

Pročitajte i…Lepa svaki dan: Greške koje nam koža ne oprašta

Piše: blogerka Tamara Ćosić @lepasvakidan

Tagovi:

top