Lepota poleta

by | maj 1, 2013

Korisno je lepo

Ovih dana se baš dosta pričalo o JAT-u. Te prodaće ga, te niko neće da ga kupi… Na kraju će ga valjda dati na revers nekoj arapskoj kompaniji kojoj dobro ide, da pokuša da ga postavi na noge. Svi su bili stručnjaci i za flotu i za tehniku, prethodnih dana. U moru takvih, javio se i neki (valjda) Švajcarac koji je uzeo da iskomentariše i naše stjuardese, u ciriškim novinama.

Imao je neke zamerke na njihove godine i izgled. I meni je isprva bilo smešno to što je napisao, a onda sam malo razmislio i provozao se JAT-om do Berlina i shvatio da Švajcarac lupeta.

Nećeš verovati, dragi Švajcarče, ali stvarno nije bitno što osoba koja će ti prineti piće i sendvič nije Mis Sveta u cvetu mladosti. I ja sam, podlegavši stereotipima terora lepote i mladosti, uvek očekivao leteći harem, ali sad vidim da to zaista nije bitno.

Štaviše, jadno je što se konkurs za radno mesto stjuardese i dalje doživljava kao takmičenje lepote. Leteća konobarica zaista ne mora da mi raspaljuje maštu. Spretnost, ljubaznost i stručnost da se izađe na kraj sa nervoznim ljudima i uplašenom decom sasvim su dovoljne kvalifikacije.

Volim i ja da vidim lepu ženu, ali nisam zbog toga kupio avionsku kartu. Ni u kafanu koja ne leti ne idem zbog konobarice.

U mnogim kompanijama rade samo mlađe stjuardese, a Arapi pogotovo diskriminišu pri zapošljavanju (u njihovim avio kompanijama) i znam mnogo lepih devojaka koje su se sa njihovih „kastinga“ vratile frustrirane. Ja kažem da je to plitko i besmisleno i pozdravljam V., gospođu u najboljim godinama, koja mi je dala svega duplo jer sam kasnio na let i bio jaaaako gladan.

Srećan vam Prvi maj, drage moje drugarice!

Tagovi: