Kako najlakše prekriti nesavršenosti na licu

by | jul 19, 2015
Olja Grbić, Profesionalni šminker

Olja Grbić, Profesionalni šminker

Najvažniji korak ka savršenom mejkapu jeste besprekorna i lepa koža. Kada lepo ujednačite ten i sakrijete sve nepravilnosti na licu, uradili ste pola posla i šminka koju nakon toga nanesete izgledaće besprekorno. Otkrivamo vam korak po korak kako to i da uradite.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pre početka šminkanja obavezno očistite lice sredstvom za čišćenje koje odgovara
vašem tipu kože, a zatim nanesite podlogu za puder.

Podloga može biti prajmer ili neka tonirana lagana krema, pomešana sa dnevnom kremom koju obično koristite (bitno da je lagana i hidratantna). Nanesite je na lice, dobro utrljajte, a zatim sačekajte koji trenutak da je koža lepo upije.

Sledeći korak jeste puder. Kako biste odredile odgovarajuću nijansu pudera, isprobajte ga prvo na viličnoj kosti – bliže vratu. Puder prvo blago nanesite četkom za tečni puder, a zatim ga utapkajte uz pomoć beauty blendera ili nekog sličnog sunđera – koji će vam pomoći da izvučete najveću prekrivnu moć pudera.

Preko pudera na mesta koja su vam “kritična” nanesite korektor. Preporuka je da koristite korektor u istoj nijansi kao i puder. Njega takođe tapkajte sundjerčićem, nikako ga nemojte razvlačiti po licu.

Poslednji korak je fiksiranje tečnog pudera i korektora. To postižete kamenim puderom ili nekim puderom u prahu. Najbolji za to su Translucent puderi, koji ne ostavljaju nikakvu boju.

Savet plus: U vrelim letnjim danima, obavezno fiksirajte šminku nekim sredstvom za fiksiranje, kako bi se zadržala što duže na licu.

Čitav proces pogledajte i na video snimku naše blogerke, korak po korak:

Tagovi: