Mom 4 life: Kako provesti New year’s eve sa bebom?

by | decembar 27, 2016
Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina "Lepota i zdravlje"

Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina „Lepota i zdravlje“

Ukoliko i vi imate malu bebu, najverovatnije ćete preskočiti novogodišnje partijanje i Novu godinu dočekati kod kuće. Ipak, poslednje veče 2016, a i prvi dan nove godine ne mora proteći poput jednolične svakodnevice koju život s bebom donosi. Prisetila sam se nekoliko zanimljivih načina da, u krugu svoje porodice i(li) bliskih prijatelja, dočekate 2017. u vedroj i opuštenoj atmosferi.

Pidžama party uz filmski maraton

Kada okupate, nahranite i uspavate svoju bebu, napravite punu činiju kokica (ili, još bolje, iznesite iz frižidera tu prasetinu i rusku. I kolače, razume se!) i zajedno s voljenom osobom uživajte u gledanju svih onih filmova za koje inače nemate vremena (dremnite tokom dana da ne biste zaspali odmah nakon uvodne špice!), ćaskanju ili pisanju novogodišnjih odluka. Ušuškajte se toplim i mekanim ćebetom i iskoristite priliku za druženje.

Vreme za vas i vašeg partnera

Kada ste poslednji put uživali u romantičnoj večeri udvoje? I dalje razmišljate? Tako sam i mislila. Neka vam novogodišnja noć bude idealna prilika za to, a dok se vi pobrinete za bebu, nahranite je i pripremite za spavanjac, neka tata pripremi ukusno jelo i uz čašu šampanjca dočekajte Novu godinu.

Pozovite prijatelje u goste

Okupite nekoliko najdražih prijatelja i proslavite Novu godinu u svom domu, a unapred se dogovorite da svako donese nešto za klopu. Ipak, ukoliko oni već imaju drugačije planove, pozovite ih da svrate makar nakratko „na čestitanje“. Prijaće vam društvo.

Provedite dan napolju

Dan uoči dočeka provedite u šetnji gradom, na kafi ili ručku s prijateljima. Uživajte u novogodišnjoj atmosferi i posebnoj energiji koja se oseti na svakom koraku, a iskoristite i poslednju priliku da nabavite poklone za svoje najdraže. Ukoliko vodite i bebu sa sobom, unapred isplanirajte njene obroke i ponesite flašicu s mlekom kako biste je nahranili na pauzi za kafu (ako, možda, ne želite da je dojite u javnosti).

Spavajte!

Ukoliko ne planirate da čekate ponoć i želite samo da se odmorite, i to je sasvim OK. Čestitaćete Novu godinu svima ujutru, a onda radije iskoristite priliku da se naspavate (koliko vam bebac dozvoli :)). Napravite ustupak i prebacite bebu u svoj krevet, ušuškajte se i uz maženje zajedno utonite u slatki san. Kada se ujutru probudite, proteglite i kada vam se beba osmehne i pogleda vas onim slatkim, natečenim okicama, shvatićete da nema lepšeg načina da započnete Novu godinu.

I još nešto: ne zaboravite da nabavite novogodišnji autfit (makar to bile i pidžame na Deda Mraza) i napravite seriju zanimljivih fotografija koje će vam ostati kao predivna uspomena! Uživajte!

Lep provod, srećnu Novu i pregršt dragocenih trenutaka želim vam od srca! Sve najbolje!

OVDE pročitajte sve tekstove iz serijala Mom 2 be i Mom 4 life.

Pratite me i na Instagramu: @marina_maric


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnijevesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: