Mom 4 life: (Ne)zavisna beba

by | decembar 20, 2016
Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina "Lepota i zdravlje"

Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina „Lepota i zdravlje“

Dok smo pre neki dan u toplom domu drugarice i ja uz kafu „prevrtale“ najnovije teme, a Filip mirno spavao u drugoj sobi, spomenem kako smo Nebojša i ja planirali da odemo kod prijatelja na slavu u ponedeljak. „Pa vi ste skroz otkačeni, vodite i bebca?“ – pita me jedna od njih. „Ma kakvi, idemo nakratko sami, a čuvaće ga baba i deda. Oni ionako jedva čekaju da ugrabe priliku za druženje s njim (win-win situacija!), a svakako planiramo da se vratimo do njegovog narednog obroka.“

„Sjajno što možete da se izorganizujete. Sad sam se baš setila… znaš li ti moju drugaricu Svetlanu? Ona prvih 7-8 meseci doslovno nije izlazila iz kuće bez malecke, a ’samu’ bi je ostavljala jedino kada ide u toalet. A nije da nema ko da joj pomogne. Nikakve kafe s prijateljima, bioskop ili pozorište, a sve proslave i izlaske prepustila je svom suprugu.“ Naopako, pomislila sam istog trenutka. Danima već razmišljam o tome kako nema šanse da bih JA svojevoljno mogla tako da funkcionišem. Ni u ludilu. Da u potpunosti zapostavim društveni život, ubrzo bih prolupala.

Uvek kažem da čvrsto verujem u moć dobre organizacije i ne libim se da najbližima ostavim dvomesečnog Filipa na čuvanje nekoliko sati jer znam da je na sigurnom, u dobrim rukama i da mu ništa neće faliti ako Nebojša ili ja nakratko nismo tu. Najvažnije je da je beba dobro raspoložena kada je ostavljate drugome na čuvanje, a treba i ove tri stvari imati na umu:

Osoba od poverenja. Naravno da će dete čuvati neko kome bezuslovno možete verovati! Ipak, neka to bude neko ko će znati gde stoje flašice, cucle ili igračke, ali i osoba na koju je dete već naviklo.

Pripremite sve unapred. Ukoliko znam da ću se zadržati malo duže, prvo i osnovno mi je da Filipu obezbedim naredni obrok! I da u kući imam dovoljno pelena. Dakle, živele zalihe zamrznutog majčinog mleka koje se čuva u posebnim kesama što omogućavaju brzinsku pripremu najzdravije klope!

Uvek dostupni. Telefon uvek držite uključenog i uz sebe, a ne zaboravite ni novac za taksi ukoliko hitno morate da se vratite kući, a ne vozite auto.

I ono najvažnije – bez brige! Vaša beba je sigurna…i ništa joj neće faliti ako se nakratko razdvojite.

OVDE pročitajte sve tekstove iz serijala Mom 2 be i Mom 4 life.

Pratite me i na Instagramu: @marina_maric


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnijevesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: