Mom 4 life: Prepišite ove novogodišnje odluke

by | 5 januara, 2017

Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina "Lepota i zdravlje"

Piše: Marina Marić, izvršna urednica magazina „Lepota i zdravlje“

Ranije sam, i pre nego što nastupi nova godina, poput većine ponosno mahala svojom listom novogodišnjih odluka koje bih vešto, krasnopisom ispisala na velikom papiru čvrsto obećavajući sebi da ću se svega pridržavati (izeš ga, posustajala bih već sredinom januara. Pogotovo kod onih kliše odluka poput „smršaću do…“).

Ove godine, u predivnoj životnoj ulozi koja me svakodnevno oplemenjuje, moj najvažniji cilj jeste da Nebojša i ja stazom roditeljstva nastavimo da koračamo sigurni i puni entuzijazma. Jer roditeljstvo jeste neprestana igra, kažu oni iskusniji. Širok osmeh mog dvoipomesečnog Filipa i neodoljiv pogled koji uputi svojim vragolastim okicama, znak je da smo Nebojša i ja na dobrom putu. A uvek možemo biti bolji. U Novoj godini.

Kada je već o novogodišnjim odlukama i roditeljstvu reč, dodajem na listu još tri. Pribeležite ih i vi!

1.#BePresent. Isključite televizor, manje vremena trošite na društvene mreže (ništa neće pobeći i nećete nestati kao individua ako ne postujete svakodnevno), utišajte zvuk telefona i samo posmatrajte svoje dete. Budite offline i provedite kvalitetno vreme zajedno, svaki dan. Samo jednom će vam se prvi put glasno nasmejati, uhvatiti igračku obema rukama, sesti ili napraviti prvi korak. Doživite te trenutke i „zabeležite“ ih svojim očima radije nego objektivom ili video kamerom.

2.Budite strpljivi. Ovo sebi stalno ponavljajte. Svaki problem se može rešiti, svaku dobru naviku dete može usvojiti, svaku roditeljsku grešku možete ispraviti (pobogu, pa svi ih pravimo! I to je deo roditeljstva!). Samo je potrebna vaša upornost, dobar plan i beskrajno strpljenje.

3.Ugađajte bebi, ali ugađajte i sebi. Uradite nešto i za sebe svaki dan, svake nedelje, svakog meseca. Bilo šta što će vas usrećiti. Družite se, čitajte, vežbajte, usavršavajte se… Imate pravo na to. Zaslužili ste!

Neka ova godina bude vaša najbolja! Igrajte se!

OVDE pročitajte sve tekstove iz serijala Mom 2 be i Mom 4 life.

Pratite me i na Instagramu: @marina_maric


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnijevesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Mom 4 life: Prepišite ove novogodišnje odluke”

  1. Beba kaže:

    Da, upravo pridrzavanje odluka je najtezi deo, a sastaviti spisak uvek je bilo najlakse! Vecna radost, entuzijazam na dnenom nivou je uvek na mojoj listi prioriteta, a cak i kad posustanem, a posustajem cesto, setim se toga, i to je jedino sto sebi uvek i iznova pozelim, i zdravlje, zdravlje, najvise zdravlje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.