Da li put do muškog srca vodi preko šoljice kafe?! Naslov jeste čudan, ali…

by | februar 17, 2017
Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina "Lepota i zdravlje"

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina „Lepota i zdravlje

Danas najveći deo bloga čini viber prepiska, za koju sam pribavila „dozvolu za objavljivanje“, ali prethodno moram da vas „uvedem u radnju“.

Prošlog petka, pred kraj radnog dana, kad se mozgovi polako prebaciju na „vikend mood“, kolege su pčele da se šale da koleginica, koja je dvadestak godina mlađa od mene, nema dečka zato što ne zna da skuva tursku kafu. Slušajući ih, setila sam se studentskih dana kada sam radila na sajmovima. Tada sam toliko puta čula “kakvu kafu kuvaš, možeš da se udaš”, da bih – da u tome ima bar malo istine – iza sebe imala više brakova nego Elizabet Tejlor. Objasnili su mi da je, kod mene, problem što suviše dobro kuvam kafu. Uglavnom, shvatismo obe da je poenta u – kafi.

Budući da je “koleginica koja ne kuva kafu” znala da sam nameravala da za Dan zaljubljenih uradim rubriku sa nekoliko romantičnih parova, tokom vikenda mi je poslala fotografiju jednog, koji ispunjava uslove baš za takvu priču. Između njih je bila – šoljica kafe, a njen komentar je bio „izgleda da je, ipak, važno znati skuvati kafu“. Evo kako je prepiska dalje tekla:

Ja: Nažalost, izgleda da više ima istine u „teoriji“ kolege, koji je rekao da muškarci vole žene koje pitaju „a, gde je levo“. Od onoga „mogu ja to sama“ imaš koristi samo ako ti se tako zove blog  Znam iz iskustva…
Ona: Slažem se, ja bih jako volela da naučim da prepustim neke stvari muškarcima, ali dok oni samo razmisle na tu temu, ja već sama uraedila  To njihovo je mudrost, ali opet ni to ne garantuje uspeh.
Ja: Moj kolega sa fakulteta je govorio da je nalaženje prave osobe lutrija i – u pravu je.
Ona: Apsolutno. Provedeš sa nekim deset godina u vezi ili braku i ukoliko se ne razvijete u sličnom ili istom pravcu, neminovno je da vam se putevi raziđu. Zar ne?
Ja: Toga ima koliko hoćeš, a dešava se i da jedno od njih dvoje sretne nekoga i zaljubi se.
Ona: Mislim da te i u to zaljubljivanje u drugu osbu odvede ista stvar – nerazvijanje u istom smeru. Ako ja u međuvremenu zavolim klavir, a moj dragi je suviše zatvoren i ne želi ni da proveri da li bi mu se svideo zvuk klavira, neminovno je da će mi u narednom periodu biti bliži neko ko ima sličnu strast i divljenje kao ja.
Po sličnim parametrima biramo i prijatelje i sprijateljujemo se sa kolegama, ukoliko smo istomišljenici u manjoj ili većoj meri. Tako je i sa partnerom.
Ja: Već sam dosadila ponavljajući upravo to – princip je isti i u poslu, i u prijateljstvu. Razlika je samo što, kad je ljubav, u pitanju “hormoni skakuću”. Sa svakom osobom možeš da sarađuješ, ali ti neće sa svima biti lepo i to se oseti.
Ona: Negde sam čula finu stvar “biraj partnera sa kojim možeš da ćutiš” i to je mi se sviđa, jer tada se telo smiri, mozak, gestikulacija, sve… Ostanu samo čiste energije. Ako se tada poklopite to je to. Zar ne?
Ja: To jeste tačno, al’ je teško naći. Jedino da čovek raspiše tender…
Ona: Ne slažem se  Nekad i nađemo to, ali kada nađemo ne bude nam dovoljna samo ta jedna stavka, nego se “spisak” naprasno proširi i onda “shvatimo” – ja više volim da kažem “smislimo/odlučimo” – da on nije za nas i napustimo ga…
Ja: Možda je poenta ne razmišljati, ne analizirati, već se prepustiti. I to znam iz iskustva 🙂 NIje loše biti “lujka”, al’ ne možeš reći – od sutra okrećem drugi list. Moraš se roditi kao… (jedna višestruka udavača), pa da ti sve bude lako. Dok ja smislim – šta, kako, šta ako… neko slavi godišnjicu veze.
Ona: :):):) Istina.
Ja: … I već je skuvao par kilograma kafe.
Ona: Tolika fama oko kafe. Zar ljudi i dalje piju tursku kafu u tolikoj meri? Mislim na malo mlađu generaciju. Meni ni jedan bivši, a ni potencijalni nije pio tursku kafu.
Ja: Ovi redakcijski momci vole. U ponedeljak im objasni da je Black’n’easy lansiran uz slogan – kafa nove generacije. Turska, a ne kuva se.
Ona: :):):) Kupiću im po kesicu i reći da je potrebno da  idu u korak sa trendovima. Ipak smo mi vodeći magazin. Dala si mi odličnu ideju.

Ovde pročitajte ostale tekstove iz serijala Tema nedelje…

Tagovi: