Tema nedelje: Da li bi svet bio bolji kad bi njime vladale žene? + Poklon za naj komentar!

by | septembar 18, 2015
Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina "Lepota i zdravlje"

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina „Lepota i zdravlje“

Dugo sam se pitala da li je pametno biti žena, pisati za portal ženskog magazina i postaviti pitanje – ima li istine u bezbroj puta ponovljenoj tvrdnji „svet bi bio bolji da njime vladaju žene“? Sigurna sam da nije malo žena koje vole to da čuju, ali kad bi malo više razmislile – verujem da bi se mnoge zapitale da li su u pravu.

Meni je, oduvek, najviše smetalo što je tu reč o klasičnoj generalizaciji, a i vrapci iz reklame, koji dižu kredit, znaju koliko su generalizacije loše. Meni je ta rečenica zvučala gotovo kao – svet bi bio bolji kad bi njim upravljali Srbi, Hrvati, Španci, Rumuni, Afrikanci, Meksikanci… Prečesto se zaboravlja da to MI čine pojedinci, koji se i te kako razlikuju. Drugo, učili smo iz istorije, a naučili u praksi, da mnoge dame – kad im se ukaže prilika – umeju da pokažu da su “srca kamenoga”. Da li je neko ko nam zagorčava život depilira noge i lakira nokte ili ne, nije baš mnogo bitno. Treće, ako nas mrzi da negativne primere tražimo u istoriji, možemo da se prisetimo nekoliko tekstova i video klipova, koji su bili aktuelni proteklih mesec dana.

Počelo je kolumnom o „čudnim strancima u Beogradu, koji nas zagledaju i odmeravaju“, objavljenom na portalu jednog dnevnog lista. Da nije bilo tih 2.900 karaktera tj. slova mnogi od onih, koji su se bavili njihovom porukom, ne bi ni znali za njihovu autorku. Ovako su svi saznali, ali povod nije za ponos. Četiri dana posle kolumne, na portalima je osvanuo video snimak na kojem dve tinejdžerke tuku vršnjakinju. Još se nisu stišali komentari, kad 8. septembra eto novog snimka. I ovog puta su akteri tinejdžerke, a razlika je samo u tome što je ovaj nastao u Kruševcu i što sada tri devojke tuku jednu. Istog dana, još jedna mučna scena – snimateljka jedne mađarske televizije je saplela imigranta sa detetom u naručju, a zatimm šutnula devojčicu i mladića. Za samo par sati, širom sveta, ime Petre Laslo je izgovarao s gnušanjem.

Naravno, proteklog mesesca bi se moglo naći bezbroj podjednako ružnih primera, ovde ili na nekom drugom mestu na planeti, koje su “režirali” muškarci. Budući da je u njihovim rukama, ovog trenutka, skoncentrisana neuporedivo veća moć, veće su i mogućnosti da živote pretvaraju u horor filmove ili, ako neće da budu baš tako surovi, u trilere ili socijalne drame. S druge strane, mnogi kojima moć fali – od finansijske do bilo koje druge – maltretiraće supruge i decu.  [inlinetweet prefix=““ tweeter=““ suffix=““]Međutim, to je već posebna tema, a suština i ove i mnogih drugih priča je u činjenici da bi svet bio bolji samo u jednom slučaju – kad bi njime vladali dobri ljudi.[/inlinetweet]

Big & False maskara, 599din

 

Kao i obično, uz „temu nedelje“ pripremili smo i poklon za najzanimljivije komentare ispod posta! Ovoga puta to je najnovija, „must try“ maskara iz „Avona“ – „Big&False Lash“, sa jedinstvenom formulom 1.000 vlakana u jednoj bočici, različitih veličina i oblika za efekat veštačkih trepavica koji se postiže za svega nekoliko sekundi.

 

hbLRetle-electric-eye-vehicle-eyelashUz maskaru, „Avon“ poklanja i ove zanimljive nalepnice „Etle Electric Eye Vehicle Eyelash“, koje će učiniti da vaš auto postane pravi ženski auto!

 

Ostale moje blogove možete da pogledate OVDE.

Tagovi: