One light shot: Zapečena pita 3u1

by | novembar 8, 2017

Ne bih znala da li je ovo musaka ili pita, ručak ili večera.:-) Jedino što znam je da ima tri sastojka koja uglavnom svi imaju u kuhinji, a retko kad ih kombinuju pogotovu ne u ovakvom jednostavnom obliku. Sledi recept za jedan fantastičan ručak, koji možete pripremiti i dan ranije. Iako ne sadrži meso, a ni mlečne proizvode  može vas prilično dobro zasititi. Super je za one koji treniraju jer sadrži dobru kombinaciju koja će nahraniti njihove ćelije posle napornog treninga. 

Potrebno:

-2 jaja
-1/2 šolje integralnog pirinča (može i obični)
-1 glavica crnog luka
-2 kašike maslinovog ulja
-3-4 veća cveta karfiola
-so, biber

Priprema:

Najpre skuvajte pirinač, dovoljno je kuvanje oko 20 minuta, pa ga ocedite od vode i prebacite u veću posudu. Sad već možete da uključite rernu da se greje, na 180 stepeni. Zatim sameljite karfiol, u nekom multipraktiku, ali ne previše da ne bi pustio tečnost. Potrebno je da dobijete otprilike 2 šolje mlevenog karfiola, neka bude krupnoće kao i pirinač. Spojite ova dva sastojka i ostaje samo da dodate umućena jaja, rendani crni luk, ulje, posolite i dodate biber.

Dobro sjedinite pa prebacite u vatrostalnu posudu ( otpirlike dimenzija 15x20cm) , poravnjajte površinu i pravac u rernu. Ne peče se dugo, dovoljno je da porumeni odozgo i masa se stegne. Kada bude gotovo sačekajte malo pa polako odvojite od posude, iako se ne podmazuje, prilično lepo se odvaja od dna. Možete je jesti hladnu i toplu, uz neku salatu biće idealan obrok. Pošto može da stoji dan, dva u frižideru, praktična je i za lunch box.

Pročitajte i…One light shot: Home made namazi

 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu!

Tagovi:

top