Seks iz respekta: jedan je Čola

by | maj 31, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Kada je jedna moja prijateljica svom mužu na venčanju rekla: „Ako te ikada prevarim, to će biti samo sa Čolom“, bio je to izraz njene bezgranične ljubavi, vernosti i poštovanja prema budućem mužu. Stavljanje u ravan, tik uz nedostižnog idola naše mladosti, trebalo je da sa ramena njenog muža skine svaku naznaku bremena natovarenog sumnjom, strahom i nesigurnošću. To je bilo kao da je rekla „sa nekim ko padne s Marsa“, samo ispunjeno najtoplijim emocijama.

Ali, ne lezi vraže…

A onda kad dođe trenutak da padnu sve ograde načinjene od ideala, to jest, kad Čola istoj toj mojoj prijateljici odgovori na sms, koji mu je poslala čestitajući mu rođendan, ne očekujući da bi on mogao uopšte da se lati za telefon i udostoji je odgovora, postavlja se pitanje – šta sad!?

Dok se u glavi mahnito roje misli i premotavaju svi već imaginativno doživljeni trenuci sa našim idolima, tokom godina obožavanja, poslednje u nizu je svakako – da li smo spremni da idemo do kraja.

Od izvora dva putića

Jedan je onaj kojim se idol zadržava na pijedastalu obožavanog bića, bez želje da se ukalja i naruši slika građena godinama, kakvu samo veliki obožavalac može da kreira u svojoj glavi.

Verujem da na tu verziju računa i muž moje prijateljice jer, koliko god siguran bio u sebe i odanost svoje drage, sumnjam da mu je bilo baš svejedno kad mu je pre par meseci rekla da je upoznala Čolu i da postoji mogućnost da se vide još koji put. Kada komunikacija pređe na sms, nivo intimnosti se podiže, a crvena lampica se pali.

Drugi je onaj kojim se idol skida, do gole kože.

U trenutku kada snovi postaju java suočavamo se sa pitanjem – ko sam ja da kažem NE kad već stojim pred oličenjem svevišnjeg, u obliku svog idola. Kad sam već došla u ovu situaciju, koju sam godinama priželjkivala, kakva bih ja to osoba bila kad bih odustala na pragu nečega što će večno ostati zabeleženo u mom sećanju. Ne bih ja to zbog sebe i svog ličnog uživanja već više iz poštovanja prema njegovom liku i delu. Mislim, milioni žena se pale na njega i režu vene za njim. Ako odbijem, osećala bih se kao da sam izneverila sve žene ovog sveta koje žude za njim. Moram da ga ispoštujem!

Koji, bre, Čola?!

Sve smo to moja prijateljica Jelena i ja konstruisale i smejale se na sav glas kada mi je pričala kako ga je „otkačila“ na Zlatiboru. Doduše i ne znajući da je to on. Susrela se sa njim misliće da je njen trener tenisa. Nije ga prepoznala ni kad je skinuo naočare da joj odgovori na njeno pitanje: „Jesi li to ti?!“ Shvativši da nije onaj na koga je mislila, Jelena je samo odmahnula glavom i produžila dalje, a Čola ostao u čudu, ne verujući šta mu se dešava. Taman kad je pomislio da je neka verna obožavateljka uspela da ga prepozna iako je bio potpuno kamufliran (očigledno u njenog teniskog trenera), tako da ga ni rođena majka ne bi prepoznala, desilo se ono što može biti najgora noćna mora za nekog ko je „celebrity“ – da te ne prepoznaju.

Ali i Čola je samo čovek!

Živiš u oblacima mala…

Sećam se situacije od pre mnogo godina kada sam bila u prilici da ga upoznam. Istog onog Čolu koji 15 godina visio iza vrata moje sobe u prirodnoj veličini i svojom nepomičnom pojavom redovno dovodio moju mamu u predinfarktno stanje, svaki put kada bi se uhvatila za kvaku. Ženska osoba na zajedničkoj slici, koja mi je ostala za uspomenu i dugo sećanje, ne pokazuje ni najmanje sličnosti sa mnom. Potpuno sam se bila istopila u blizini svog idola kao da me Sunce spržilo. Godine prolaze, ali njegova zvezda očigledno i dalje sja punom snagom.

To je pokazalo i oduševljenje moje prijateljice kada je danas primila sms u kojem je pisalo: „Hvala! :)“

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Tagovi: