Svakoga dana u svakom pogledu sve više…

by | 16 oktobra, 2012

B

oli me glava, danima me boli glava, pijem i tablete, spavam, ne jedem čokoladu, privijam obloge od raznih trava, pokušavam sve i – ne pomaže. Ni homeopatija, ni medicina, ni alternativne terapije. Svakog se jutra budim s glavoboljom. Migrena? Ne verujem. Ne može biti. Migrena je za žene u izvesnim godinama, ja sam još mlada.

Ako nije migrena, onda je stres, rekla je Gaga, prilično sigurna u svoju dijagnozu. Ma ’ajde, molim te, odmahnula sam rukom. Danas, šta god da te boli, kad god ne znaju od čega je – svi kažu stres. Nervozna sam – od stresa. Ne spavam – od stresa. Previše spavam – opet zbog stresa. Jedem, ne jedem – stres je kriv. I jesam pod stresom. Ko nije? Teško mi je na poslu, muž me zapostavlja, rođena majka ne razume, Beba me ne sluša, rata za stambeni raste, platu mi računaju po kursu od pre pet godina – kako da se ne stresiram? Diši duboko, rekla mi je Gaga. Moraš da dišeš duboko, da ti ne pozeleni aura. Da mi ne pozeleni šta…?

Aura, draga. Svi mi emitujemo neku energiju. Energetske tačke u našem telu, čakre – aura polazi od njih. Boja aure oslikava naše emocije i stanje našeg zdravlja. Je l’..? A moja je, veliš, zelena? Nije još, ali može da pozeleni. Uostalom, ne kaže se tek tako da je neko ’’pozeleneo od muke’’… A kako ti to znaš, pitala sam je. Tako, rekla je, pročitala sam u jednoj knjizi.

Gaga se u poslednje vreme mnogo prima na ’’te’’ knjige, pomoć i samopomoć, meditacija, autosugestije, ovo, ono. Kako da probudite vođu u sebi…? Pet tehnika koje će vam promeniti život…? Kako voleti neprestano…? Zaboravite sve što ste do sad naučili… Postanite bolja osoba… Sedam pravila za bolji seks, život, posao, šta god… Mislim, izvinite, ali ja se na to ne ložim. I te aure, čakre i to… mani me, ne kapiram. Ne kapiram ni jogu, ni meditaciju, ni sve te hindu metode. Ni horoskop ne kontam baš najbolje, ako ćemo pravo. Ili naprosto ne želim da verujem da mi tamo neki broj, sat i mesec rođenja unapred određuju raspored časova.

Skeptična si, kritikuje me Gaga. Zato ti nisi, ti veruješ u sve, i što treba i što ne treba. Verujem, i kao što vidiš – mene glava ne boli. Pokušaj da razmišljaš pozitivno, nemoj u svemu da tražiš ono najgore. Ti u svemu vidiš crno, znaš? Kada si poslednji put rekla sebi ’’život je lep’’? Hm…, kada sam dobila povišicu…? Ili onda kada sam našla one Guess čizme na sniženju…? Eto ti, brecnu se Gaga. Tipičan bik, materijalista, samo bi da imaš… Misliš li ti ikad na nešto drugo osim na to kako da stekneš…? Okreni se malo i na drugu stranu, biće ti lakše. Uostalom, ne kaže se badava – kakve su ti misli, takav ti je život.

Dobro, možda i ima nekog smisla, ovo poslednje. Ali račun za struju, vrtić i rata kredita neće nestati ako prestanem da mislim na njih. Čak ni ako se potrudim, iz sve snage. Neću čak dobiti ni popust – zbog tog svog pozitivnog mišljenja. I jeste sve od stresa. Možda grešim, ali par stotina eura bi me u ovom trenutku rešilo glavobolje, razmišljam dok stojim u redu u apoteci. Dobar dan, molim vas nešto jako za glavu. Žena s druge strane stakla me zbunjeno. Za smirenje ili protiv bolova? Protiv bolova, kažem kiselo. Za smirenje mi još ne treba. Evo, kaže i pruža mi kutijicu spasa. Tri puta na dan, ne više. I gospođo… imate nešto zeleno… Gde..?! Tu, eto baš na čelu,… Aaaa, to… To je samo moja aura, ništa strašno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.