5 lakih i jednostavnih vežbi s pilates loptom

by | april 5, 2016
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja www.licnitrener.com

Gotovo svakodnevno nam sportska industrija nudi neke nove fitnes rekvizite. Monotonija ne sme da bude izgovor jer je izbor vežbi usled mnoštva rekvizita bukvalno neograničen.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ipak, jedno fitnes pomagalo je ostavilo najdublji trag kod većine trenera i rekreativaca. Reč je o pilates lopti sa kojom možete raditi vežbe za noge, stomak, leđa, grudi, ramena i svaku drugu grupu mišića. Jedino je važno da uključite maštu i pilates lopta vam može itekako biti od koristi.

Danas vam predlažem nekoliko vežbi sa pilates loptom sa svaku grupu mišića.

1. Čučanj sa loptom
Pilates loptu postavite u nivou donjih leđa i oslonite je na ravan zid. Prilikom spuštanja i podizanja leđa neka sve vreme budu oslonjena na loptu sprečavajući pogrešan pokret leđima i kolenima.

2. Ceo trbušnjak sa nogama na lopti
Noge postavite na pilates loptu u ležećem ste stavu, tako da je stegnete nogama i privučete ka sebi što više. U ovom položaju radite cele trbušnjake.

3. Leđne vežbe na lopti
Lezite preko lopte tako da vam stomak bude oslonjem na loptu. Noge raširite i potrudite se da sve vreme ostanu na zemlji. Podižite gornji deo tela aktivirajući donji deo leđa.

4. Sklekovi na lopti
Postavite obe ruke na loptu dok su noge na zemlji. Uradite sklekove, posebno vodeći računa o balansu tela.

5. Triceps propadanja sa loptom
Šake oslonite na klupicu, a noge postavite na pilates loptu. Iz ovog početnog položaja započnite vežbu kod koje glavno opterećenje trpe ruke, odnosno tricepsi i ramena.

Sve moje blogove i savete za vežbanje možete pročitati OVDE.

Tagovi: