#BEACTIVE: Pridružite se besplatnoj štafetnoj noćnoj trci u paru (25. septembar)!

by | 23 septembra, 2021
#beactive
U subotu, 25. septembra od 18 sati u Tašmajdanskom parku biće održana #BEACTIVE noćna trka, besplatna štafetna trka u paru koja ove godine nosi simboličan naziv Prevaziđi prepreke.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, Beogradski trkački klub je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta (www.evropskanedeljasporta.rs) koja se obeležava od 23. do 30. septembra širom Evrope pod sloganom #BeActive.

Glavni ciljevi nedelje usmereni su da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezatrpanost poslom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olimpijski komitet Srbije (@oksrbije)

Trčanje samo po sebi predstavlja jednu od najjednostavnijih sportskih aktivnosti, a trčanje u paru donosi posebnu draž. Trka je namenjena svima, posebno mladima. Parovi mogu biti muški, ženski i mešoviti.

Svaki učesnik trči jedan krug, tj. 800 m na Tašmajdanu od ukupno 1.600 m u parku. Na samoj trci biće postavljene tri “barijere” koje će predstavljati prepreke koje će učesnici morati da prevaziđu.

Radi prevencije širenja virusa Covid 19 trka je ograničena na 500 učesnika tj. 250 timova, a start je na hronometar, što znači da će trka startovati u 3 talasa, radi bezbednosti. Svaki učesnik će dobiti medalju i startni broj, kao i svetleće elemente. Tri najbrža tima dobijaju nagrade, kao i tri najbrža ženska tima.

Trka je besplatna, a broj mesta je ograničen.

Link za prijavu: https://evropskanedeljasporta.rs/prijava/48

Važno: U okviru napomene upisati ime drugog takmičara sa kojim trčite.

Svi prijavljeni dobiće mejl za potvrdu prijave, a startne pakete i brojeve moći će da podignu na dan trke, u prijavnom centru u Tašmajdanskom parku.

Pročitajte i… Trčanje, idealna fizička aktivnost tokom jeseni

Magda Ehlers via Pexels, PR via Beogradski trkački klub

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.