Dočekajte leto spremne i fit uz kružni trening

by | april 26, 2016
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja www.licnitrener.com

U dve stvari se možete kladiti, prva je da leto uskoro stiže, a druga je da niko nikada nije u potpunosti zadovoljan svojim telom. Današnja tema namenjena je svima. Ako mislite da ćete mesečno mršaviti 10 i više kilograma onda ste u velikoj zabludi. Većina doktora i fitnes stručnjaka savetuje zdravo mršavljenje koje podrazumeva smanjenje mase tela od 3 do 5 kilograma mesečno.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Savršeni metod vežbanja koji će vam pomoći da smršate je kružni trening. Mogu ga praktikovati baš svi. Suština je da se vežbama i brojem ponavljanja dozira intenzitet treninga.

Pravilo je da u okviru jednog kruga bude od 6 do 12 vežbi, najbolje kompleksnih koje će povećati kalorijsku potrošnju i povećati temperaturu tela pa samim tim i brzinu metabolizma.

Najbolje je da kombinujete vežbe za mišićne grupe koje nemaju dodirnih tačaka. Dok je jedna grupa mišića aktivna druga mora da odmara i spremi se za narednu vežbu koja će opteretiti ove mišiće.

Odlično bi bilo da kombinujete kružni trening sa kardio treningom. Tačnije, preporučuje se da nakon kružnog dela odradite kardio trening u trajanju od minimum 30 minuta. Na ovaj način ćete brže i efikasnije sagoreti višak kilograma i spremnije dočekati leto koje dolazi.

Tagovi: